Gelekt: OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2 Render

In onze review van de OnePlus Nord CE las je al dat het geen vervanging was voor de OnePlus Nord van vorig jaar. Die komt er nu echter wel. Deze week lekte details en renders van de OnePlus Nord 2.

Design

Het eerste dat opvalt in het design, is dat de OnePlus Nord 2 niet lijkt op de OnePlus Nord CE. In plaats daarvan lijkt de Nord 2 veel meer op de OnePlus 9 Series. Daarmee is het visuele onderscheid tussen de 9 series en de goedkopere Nord series meteen weer verdwenen. Gelukkig is de alert slider wel weer terug.

OnePlus Nord 2 Render

Display

Net als bij de OnePlus Nord CE, zou het toestel een FullHD+ 6,43 inch AMOLED display meekrijgen. Naar verwachting zal het display minimaal op 90Hz draaien. Ook nu weer met een gaatje voor de selfiecamera. Bij de CE was dit nog een 16 megapixel model. De kans is groot dat OnePlus hier een stam omhoog maakt. De hoofdtelefoonaansluiting die wel op de Nord CE zit, is bij de Nord alweer verdwenen.

Camera-eiland

Achterop het toestel vinden we een verdikt camera-eiland. Daarop lijkt een triple-camera opstelling te zijn gemaakt. De kleinste zal vrijwel zonder twijfel een diepte-camera zijn. Mogelijk kiest OnePlus hier weer voor een gangbaar 2 megapixel model.

OnePlus Nord 2 Render

De twee grotere camera’s lijken ook echt een stukje groter dan in de Nord CE en zullen een main camera en een groothoekcamera zijn.

Overige specs

Hoewel OnePlus vooral bekend staat om het leveren van toestellen met Qualcomm chipsets, gaan de geruchten dat de OnePlus Nord toch echt een MediaTEK Dimensity 1200 chipset krijgt. Dit is een vlotte chipset met 5G modem. Net als bij de CE verwachten we dat je het toestel met maximaal 12GB werkgeheugen kunt krijgen en met maximaal 256GB lokale opslagruimte.

De accu zal vermoedelijk 4.500mAh groot worden en laden zal waarschijnlijk met een 30 Watt Warp Charge lader of een 65 Watt model zijn. Draadloos laden is zeer onwaarschijnlijk.

OnePlus zal het toestel waarschijnlijk uitleveren met Android 11 in combinatie met OxygenOS. Daarnaast krijg je twee grote software updates en drie jaar beveiligingsupdates op het toestel.

Als Oneplus een beetje het schema aanhoudt, verwachten we de presentatie eind van deze maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.