Dit is de OnePlus 9 Series met Hasselblad camera’s

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Waar Huawei met Leica werkte, werkt OnePlus nu met het Chinese Hasselblad. De focus van de zojuist gepresenteerde 9 Series lijkt dan ook te liggen op sterk verbeterde cameraprestaties.

Hasselblad

Hasselblad is in de wereld van de fotografie al decennia lang één van dé topmerken. De camera’s van het merk zijn loeiduur voor de amateur en zelfs professionals hebben vaak moeite om de investering in het merk te doen.

In een samenwerking met Motorola (toen al onderdeel van het Chinese Lenovo), heeft het merk al een beetje laten zien dat in massaproductie, de kosten van een Hasselbald camera echt wel omlaag kunnen.

Die massaproductie nam een vlucht toen het Zweedse merk in 2017 werd overgenomen door de Chinese dronebouwer DJI, die een aantal drones voorzag van Hasselblad camera’s. Die introductie vond plaats in de DJI Mavic 2 series.

Nu, in 2021, zien we onder leiding van DJI de eerste telefoon samenwerking van Hasselblad. OnePlus is de gelukkige die heeft mogen tekenen om de Hasselblad camera’s in de top van de 9-Series te mogen plaatsen en dat geeft torenhoge verwachtingen van deze release. Zeker voor ons als fans van foto/video.

OnePlus 9

Triple & quad camera’s

De OnePlus 9 komt met een Triple Camera achterop. Een 48 megapixel hoofdcamera en een 50 megapixel groothoekcamera. Voor krachtige zwart-wit foto’s levert OnePlus ook een monochrome lens. Echter komt die camera met slechts 2 megapixels.

De OnePlus 9 Pro komt met een quad camera. Daar krijg je als bonus een telelens van 8 megapixels. Deze levert een 3,3x optische zoom. Daarnaast bevat het camera eiland van de 9 Pro onder anderen laser autofocus.

Alles snel

Onder de motorkap van beide smartphones ligt de snelle Qualcomm Snapdragon 888 5G chipset die we eerder ook al mochten ervaren in de Find X3 van zusterbedrijf Oppo. De OnePlus 9 komt met een 6,55 inch display terwijl de Pro met 6,7 inch een net iets groter display krijgt. Beide displays draaien op maximaal 120Hz, wat heerlijk is voor gamers en andere gebruikers gewoon een heel soepele ervaring oplevert.

OnePlus 9 Pro

Accuprestaties

Vorig jaar kregen we met de OnePlus 8 Pro eindelijk een OnePlus die draadloos kan laden. Een toestel dat we hier op de redactie ook veel voor tests zijn blijven inzetten, omdat het gewoon een heel fijn toestel was. Die trend wordt doorgezet met de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro. Beide toestellen kunnen draadloos worden opgeladen met de nieuwe 50 Watt draadloze lader. In 43 minuten zit het toestel dan ook vol. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een snelle bedrade lader in de doos van het toestel.

Het kan weer wat minder kosten

Bij de release van de OnePlus 8 Series kreeg het merk flink de wind van voren. Waar het merk ooit een prijsvechter was, werd het te hongerig naar winst. Iets dat heel duidelijk werd toen bleek dat het merk de OnePlus Pro in India voor 40% minder kon verkopen dan in Europa en de VS.

Met de nieuwe introductie, lijkt er een nieuwe prijsstelling. De OnePlus 9 koop je al vanaf €699 en de OnePlus 9 Pro ligt voor €899 in de schappen. Met die prijzen en deze specs legt OnePlus merken als Samsung, Apple en zelfs zusje Oppo weer ouderwets het vuur aan de schenen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram