Valve Stream Deck
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Valve Stream Deck

Na Lenovo en Acer komt ook Valve met een Nintendo Switch die PC games kan spelen. De creatie van Valve gaat Stream Deck heten. Net als de Switch, krijgt deze gaming handheld een 7 inch LCD display, maar deze heeft wel een hogere resolutie.

In tegenstelling tot de Nintendo Switch en de creatie van Lenovo / NEC, zijn de controllers van de Valve Stream Deck niet vervangbaar. Dus laten we vooral hopen dat deze geen problemen gaan geven zoals bij Nintendo. Valve heeft zelf ook behoorlijk wat ervaring in de bouw van controllers, dus je mag hier wel wat verwachten. De console gaat zo’n 30 centimeter breed worden en zal net iets meer dan een halve kilo wegen.

Valve Stream Deck

Opvallend is ook de vorm van de handheld. Die loopt onderaan naar binnen toe. Met de rondingen en strakke lijnen doet hij een beetje denken aan de Sega Game Gear.

Valve legt haar Stream Deck in met een 1.280×800 pixels tellend LCD display. Valve kiest niet voor dezelfde Nvidia Tegra chipset die Nintendo gebruikt. Het merk maakt een veel spannendere keuze. AMD mag haar nieuwe mobiele quad-core Zen 2 APU gaan leveren voor het project. Deze mobiele processor heeft een stroomverbruik tussen de 4 en 15 Watt. Er zit een 40Wh batterij in.

De AMD Zen 2 APU beschikt over 4 cores die 8 threads aankunnen. Ze draaien op minimaal 2.4GHz en maximaal 3.5GHz. De chipset beschikt over 16GB LPDDR5 werkgeheugen. Opslag is beschikbaar in 64GB eMMC of snellere en grotere NVMe SSD’s. De opslag mag ook worden vergroot via microSD kaartjes.

Onderdeel van deze chipset is een GPU op basis van RDNA 2. Deze komt met 8 processors die op 1GHz tot 1.6GHz draaien. De rekenkracht zou hiermee vergelijkbaar moeten zijn aan de prestaties van de Xbox One en de PlayStation 4 series consoles.

Je kunt met de Valve Stream Deck SteamOS games spelen en games streamen vanaf een PC. De Valve Stream Deck gaat €419 kosten wanneer je de goedkoopste variant met 64GB eMMC opslag kiest. Ga je voor NVMe kiest krijgt je 256GB opslag voor €549 of 512GB voor €679.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.