Logo GadgetGear.nl
Lenovo Lavie Mini
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Lenovo toont Nintendo Switch – laptop hybride

Steeds meer mensen bouwen hun Nintendo Switch om zodat ze ook gebruik kunnen maken van game streaming diensten. Wie geen zin heeft om te klooien, kan binnenkort terecht bij Lenovo. Samen met NEC heeft het merk een wel heel interessant alternatief laten zien.

Lenovo Lavie Mini

Dit nieuwe apparaat krijgt de naam Lavie Mini mee en is feitelijk dan ook een 8 inch laptop. Ook dit zie je weer terug, want er zit een toetsenbord aan het scherm, dat je naar achteren klapt wanneer je gaat gamen.

Net als bij de Nintendo Switch, is het NEC display de basis waar de technologie van Lenovo achter ligt. Met een Dock kan het beeld van het schermpje worden overgezet naar de TV. Daarnaast kun je op de zijkant tweedelige controllers plaatsen om je games te kunnen spelen.

Lenovo Lavie Mini

Het 9 inch display heeft netjes een FullHD resolutie. Onder de motorkap ligt een Intel Tiger Lake chipset met 16GB werkgeheugen en een SSD van 256GB.

Hoewel het concept sterk lijkt op dat van de Nintendo Switch, hebben we nog geen juridische herrie uit Japan gehoord. De kans is groot dat er een grote groep streaming gamers is die wel heel gelukkig gaat worden van dit apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.