Xiaomi Mi 11
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canalys: Xiaomi verslaat Apple als één na grootste smartphoneverkoper

Xiaomi lijkt keurig de route van Huawei te volgen als het gaat om het domineren van de wereldwijde smartphoneverkopen. Xiaomi heeft Apple verslagen als de op één na grootste smartphoneverkoper.

Xiaomi bezat in het tweede kwartaal van 2021 17% marktaandeel op de smartphonemarkt. Dit was net meer dan Apple die het met 14% moest doen. Bovendien is de marge tot de nummer één, Samsung, nu heel klein aan het worden. Samsung heeft een marktaandeel van 19%.

Oppo en Vivo, beiden onderdeel van BKK Electronics, bezaten beiden 10% en pakken daarmee de vierde en vijfde plaats op de markt. Het is niet bekend of de verkopen van OnePlus bij die van Oppo zijn opgeteld. OnePlus is pas sinds deze maand een dochtermerk van Oppo.

Enkele jaren geleden wist Huawei door te dringen tot de top in smartphoneverkopen. Opvallend detail is dat Huawei hierin slaagde zonder toestellen te verkopen in de VS. Voor de ban, waren de toestellen daar ook niet welkom op de markt. Huawei moest het dus altijd doen met Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De Chinese merken die nu aan de top staan, verkopen wel op de enorme Amerikaanse markt. Dat Xiaomi zo snel groeit laat zien dat consumenten nog steeds veel waarde hechten aan een relatief lage prijsstelling voor smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.