Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC Highlights: Deze Apple hardware verliest haar waarde

Met de komst van nieuwe versies van besturingssystemen, verwijst Apple jaarlijks ook weer miljoenen apparaten naar de afvalbak. Geleidelijk wel te verstaan, want Apple stopt eenvoudigweg met het leveren van updates voor deze systemen.

Dit jaar zien we dat Apple de ondersteuning schrapt voor hardware uit de jaren 2013 tot en met 2015. Doordat hier geen nieuwe versies van besturingssystemen meer op uitkomen, wordt het op termijn steeds minder interessant om deze hardware nog te gebruiken. Nieuwe apps zullen immers steeds meer moeite hebben om nog stabiel en snel op de oude hardware te kunnen functioneren. De volgende apparaten worden afgeschreven door Apple:

  • Apple MacBook Air 2013
  • Apple MacBook Air 2013
  • Apple iMac 2014
  • MacBook 2015
  • Apple Watch Series 2 (2016)
  • iPhones ouder dan de 6s
  • iPads die nog geen iOS 14 draaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.