Simpel geld besparen met een sim only abonnement?

Wanneer heb jij voor het laatst je mobiele abonnement gecheckt? Weet je al wanneer de looptijd is afgelopen? Of bijvoorbeeld hoeveel je per maand betaalt? En gaat dat op de automatische piloot? Time to check up! Maar dat is toch een hoop gedoe hoor ik je denken? En ik heb daar geen tijd voor. Je kent het wel. Maar geld besparen is simpel met een sim only abonnement. Maar wat is sim only ook al weer? Wat zijn de voordelen? En hoeveel kan ik besparen?

Wat is sim only?

Bellen, sms'en en internetten. We verbruiken met zijn allen heel wat belminuten en MB’s! En dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sim. Het kleine kaartje in je smartphone. Op het simkaartje staat jouw abonnement dat vaak wordt verkocht met een smartphone. Maar bij een sim only  koop je alleen het kleine kaartje met een abonnement. De aanschaf van een nieuwe of gebruikte smartphone doe je vervolgens zelf.

Wat zijn de voordelen?

Sim is flexibel

De looptijd van een sim only abonnement bepaal jij helemaal zelf. 1 of 2 jaar? Maandelijks opzegbaar? Het is allemaal mogelijk. Is je bel of surf gedrag veranderd? Ook maandelijks omhoog en omlaag aanpassen is mogelijk!

Sim is vrijheid

Tijd voor een andere telefoon? Bij een abonnement met telefoon moet je eerst je telefoon afbetalen voordat jij de eigenaar bent. Met een sim only abonnement wissel jij van smartphone wanneer jij dat wil. Sim only abonnementen worden aangeboden met een looptijd van 1 of 2 jaar. Het voordeel van sim only abonnementen is dat je ook kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract.

Sim is geld besparen

Bij een sim only abonnement koop jij zelf een nieuwe of gebruikte telefoon. Je betaalt dus alleen voor de maandelijkse kosten van jouw sim only abonnement

Hoeveel kan ik besparen?

Stel je neemt een abonnement met telefoon bij een provider met een looptijd van 12 maanden. Je betaald dan iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit het aantal belminuten, smsjes en MB’s die je mag gebruiken. Daarbij betaal je eenmalige aansluitkosten. Maar je betaalt ook de telefoon af in termijnen voordat je de eigenaar wordt. Met een sim only abonnement kan je maandelijks flink besparen op dit bedrag. Hoe pak je dat aan?

Check jouw huidige situatie.

  1. Check het aantal belminuten, sms'jes en MB’s waar jij iedere maand een bedrag voor betaalt. Controleer hoeveel van dit bedrag jij betaalt voor het afbetalen van jouw toestel. Vermenigvuldig dit met bijvoorbeeld een looptijd van 12 maanden.
  2. Vergelijk hoeveel je betaalt voor hetzelfde aantal belminuten, sms'jes en MB’s met een sim only abonnement. Vermenigvuldig dit met bijvoorbeeld een looptijd van 12 maanden. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s per maand!
  3. Ga op zoek naar een nieuw of gebruikt toestel. Tel de aanschafprijs van het toestel op bij de jaarlijkse kosten van je sim only abonnement. Als je de prijs van het toestel aan de lage kant houdt zul je zien dat dit een flinke besparing oplevert.

Vind jij flexibiliteit, vrijheid en geld besparen ook belangrijk? Kijk dan nu wat een sim only abonnement voor jou oplevert!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dennis van Dijk
Mijn passie zit in muziek en entertainment. Deze passie draag ik graag sinds 2012 uit op GadgetGear.nl.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram