Arjan Olsder
Arjan Olsder

Mobile World Congress is weer fysiek gestart

Vorig jaar was met Mobile World Congress één van de eerste grote techbeursen die door COVID-19 op de knietjes werd gedwongen. Nu, anderhalf jaar later, vindt het evenement toch weer plaats. Fysiek.

Kosten wat het kost, zou de organisatie van het MWC dit jaar toch weer een evenement neerzetten. Ondanks dat verschillende grote techmerken opnieuw hadden laten weten niet deel te willen nemen omdat COVID-19 de wereld nog steeds in haar greep houdt.

Bezoekers staat wel een zware toegangseis te wachten. Ze moeten een negatieve test hebben die niet ouder is dan 72 uur. De organisatie biedt sneltests aan. Er is een mondkapjesplicht en mondkapjes moeten niet van openingen zijn voorzien.

Hoewel we op de redactie doorgaans heel veel verzoeken krijgen om presentaties op het MWC bij te wonen, levert een zoektocht naar MWC berichten in de mailbox vandaag nog altijd weinig op. Alleen het Chinese Lenovo pakt groots uit met een hele serie nieuwe apparaten.

Ik trapte af met dat het Mobile World Congress een hele belangrijke telecombeurs is. Met twee jaren waarin de beurs eigenlijk is vervangen voor een stapel persberichten en online presentaties, is het nog maar de vraag hoe relevant het MWC blijft voor de toekomst. We houden je deze week in ieder geval op de hoogte van het tech nieuws vanuit Barcelona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.