Robert Gunsing
Robert Gunsing

Review: Cadac E-Braai

Robert Gunsing beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • - Snel warm
 • - Eenvoudig te onderhouden
 • - Handig in te stellen

THE BAD

 • - Deksel past niet goed op schaal
 • - Onhandig formaat om op te bergen

Cadac E-Braai

 

De afgelopen weken heb ik de Cadac E-Braai uitgebreid mogen testen.  Deze E-BBQ is een ideale BBQ op moment dat je makkelijk wilt barbecueën zonder al te veel rommel! Met de elektrische aansluiting kun je al binnen vijf minuten je eerste stukje vlees op de plaat leggen.

 

 

 

Unboxing en Opbouwen

Cadac levert haar BBQin een grote, kartonnen doos. Bij het uitpakken komen we alle uitneembare delen tegen, deze zijn zorgvuldig opgestapeld.

Op het eerste gezicht lijkt het complexer dan het is. Zonder te verdiepen in de handleiding is het al snel duidelijk wat de volgorde is om de E-Braai op te bouwen.

Daarnaast zit er ook een draagtas in de doos. De E-Braai past hier zonder deksel perfect in. Dan denk je waar moet de deksel dan? Maar de deksel kan op de bovenkant worden geklemd met een elastiek. De twee hendels voor dragen zorgt daarbij ook dat alles stevig blijft zitten.

 

De E-Braai

Je doet de stekker in het stopcontact en binnen 5 minuten is de E-Braai klaar. De 2,3kW warmtespiraal van de E-braai heeft een behoorlijke power en een snelle opwarmtijd.  De temperatuur wordt rechtstreeks op het rooster gemeten, dit noemt Cadac de ‘Spot-on Grilling Technology’ De temperatuur kun je hierdoor heel exact instellen van 70 tot 270 graden. De temperatuur wordt aangegeven op het digitale display.  De deksel bevat 4 ventilatiegaten voor een goede luchtcirculatie en gelijkmatige hittespreiding.

 

De vetpan van de CADAC E-Braai vangt de kookresten op tijdens het grillen. Je haalt de pan eenvoudig uit de barbecue zodat je die kunt schoonmaken met een sopje of in de vaatwasser. Ook de glazen ring, die de warmtespiraal beschermt tegen kookvet, is uitneembaar. Het warmte-element kan eens in de zoveel tijd gereinigd worden met wat vetoplossend afwasmiddel. Zorg er dan wel voor dat je het warmte-element niet onderdompelt in water of onder stromend water houdt.

Specificaties

 • Diameter grilloppvervlak 39 cm
 • Afmetingen (l x b x h) 48 x 44,5 x 35,5 cm
 • Capaciteit 2,3 kW
 • Gasconsumptie 196 g/h
 • Gewicht 8,05 kg

Inclusief:

 • Draagtas
 • BBQ rooster (Ø36 cm)
 • Pandrager (Ø36 cm)
 • Deksel met thermometer

 

 

Accessoires en onderdelen

Het grillrooster heeft een volledig PFOA-vrije, keramische coating voor gezonder grillen. Het is mogelijk om de E-Braai uit te breiden met accessoires.  Mogelijkheden zijn een paella pan, pizzasteen of chef pan.

 

Barbecuepakket van Beef & Steak                  

 

Waar je niet verrast van zal staan is dat Beef & Steak zich weer hebben aangesloten bij DeBesteBBQ.nl als sponsor van alleen het allerbeste vlees, thuis diepgevroren geleverd. Als je goed gaat BBQ’en met een topper als deze braai, dan mag je alleen genoegen nemen van het goeds van BeefenSteak.nl.

 

Beef en Steak heeft het allemaal. Het fijne is dat je het online kunt bestellen en de volgende dag diepgevroren geleverd krijgt. Ze leveren ook s’avonds, wat fijn is als je de volgende dag aan de slag wilt gaan. De prijzen zijn erg aantrekkelijk, zeker voor de hoge kwaliteit vlees én dat proef je!

 

 

De Conclusie

 

Met het elektrische grillrooster van 40 cm kun je binnen enkele minuten al de eerste stukjes op de pan gooien. Het opbouwen gaat makkelijk alleen de deksel past niet helemaal op de schaal, dat is jammer. Het formaat is groot genoeg om met een groep van 5/6 personen prima een gezellige avond te hebben. De ronde vorm van de E-braai maakt het alleen niet de makkelijkste BBQ om op te slaan. Want buiten laten staan is niet erg handig met een elektrische BBQ!

 

Verder is het goed schoon te maken en aan te raden voor iedereen die wel de lusten van lekker BBQ’en wilt hebben maar niet de lasten.

 

De CADAC E-Braai is verkrijgbaar via de website van Cadac en de betere BBQ shops.

6 reacties

  1. Klopt inderdaad! Zoals in het boekje staat hoort de panhouder er niet in als je de grillplaat gebruikt!

 1. De deksel past echt wel over de grillplaat! De panhouder hoort er niet in bij het grillen. De grillplaat dient wel in de daartoe behorende uitsparingen geplaatst te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.