PlayStation 5 tekorten blijven heel 2021 aanhouden

Deze week kondigde Sony aan dat het aan 25 exclusieve titels werkt voor de Sony PlayStation 5. Menig PlayStation verkoper mag ondertussen blij zijn als ze dit jaar 25 consoles krijgt om te verkopen.

Als het om PlayStation 5 voorraden gaat, blijft de console voorlopig echt nog hard to get spelen. Hoewel ook Microsoft moeite had met Xbox Series X en S voorraden, weet Microsoft toch meer voorraden van haar consoles af te leveren, dan Sony met haar PlayStation 5.

Sony blijft de schuld van de problemen echter op de beschikbaarheid van chipsets schuiven. Daar zijn wereldwijd enorme tekorten aan. Hierdoor lopen vele fabrikanten achter op hun planning. Ook de auto industrie wordt momenteel hard geraakt door chiptekorten.

Hoewel de chiptekorten begonnen met productieproblemen in Azië door corona, zijn er enorme hoeveelheden water nodig voor de productie van chips. Vele fabrieken liggen in regio’s waar grote droogte heerst. Ook daar zit het momenteel dus niet mee, en dan hebben we het nog niet over de schaarste aan containers om producten vanuit Azië naar Europa en Amerika te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram