Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Internet Explorer stopt per volgend jaar

Menig overheid ICT’er zal nog even hard aan het werk moeten de komende maanden om haar systemen te updaten. Microsoft heeft te kennen gegeven per volgend jaar toch echt te stoppen met Internet Explorer.

Vanaf 15 juni 2022 valt definitief het doek voor de stokoude browser. Een moment waar menig webdeveloper waarschijnlijk blij van zal worden. Internet Explorer stond lang te boek als een browser waar veel extra werk voor nodig was om een website goed neer te kunnen zetten.

Ondertussen heeft Microsoft enkele jaren geleden al de Microsoft Edge browser gelanceerd. Een browser op basis van dezelfde Chromium engine als Google’s Chrome browser, maar dan binnen Microsoft’s eigen muren waar Google niet meekijkt.

Doordat Microsoft Edge dezelfde engine gebruikt als Google Chrome is het voor ontwikkelaars gemakkelijker om websites en webapps voor de browser te ontwikkelen.

2 reacties

  1. Edge draait pas sinds 2019 op Blink/Chromium. Daarvoor draaide het op het eigen EdgeHTML.

    Internet Explorer is vooral nog altijd relevant in bedrijfsomgevingen omdat veel interne tools daarop gebaseerd zijn. Dus dan hebben ze bijv. een interne formulieromgeving die voor IE ontwikkeld is, of een intranet-structuur, niet om daadwerkelijk gebruikt te worden voor het internet-werk.

    1. Klopt. Er is in vele sectoren dus echt nog werk aan de winkel. Daarom is er nog bijna een jaar om de overstap te maken. Microsoft is doorgaans heel royaal in de ondersteuningsperioden van haar software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.