Google I/O: Nieuwe app kan plekjes op de huid onderzoeken

Het Google I/O evenement is vandaag gestart. Traditioneel laat Google zien waar het mee bezig is. Één van de meest opvallende apps die Google laat zien is Google Derm Assist. Daarmee duikt Google in de medische wereld. Met de app is het namelijk mogelijk om thuis verdachte plekjes op de huid te onderzoeken.

Met de app kun je foto’s van verdachte plekjes maken. De app zal op basis van kunstmatige intelligentie vertellen of de foto goed genoeg is. Op basis van de foto zal de app enkele vragen stellen. De foto en de antwoorden samen vormen de basis waarop de app een conclusie zal trekken. Bovendien zal de AI een inschatting geven van hoe zeker de uitslag van de app is. Uiteraard zal de app altijd adviseren om een huisarts te raadplegen bij twijfel. De app is zeker niet bedoeld als vervanger voor de dermatoloog.

Het is nog niet bekend wanneer de app verkrijgbaar zal zijn op de App Store. Wel dat de app jouw foto's privé zal houden. Al zal Google ook vragen om foto's anoniem bij te dragen aan het systeem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram