Google I/O 2021
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google I/O: LaMDA is onze generieke taal

Ooit werd Esperanto bedacht als een universele taal voor mensen. Een taal ontwikkeld op basis van wereldpolitiek. Google’s antwoord hierop is LaMDA. Een taal ontwikkeld door kunstmatige intelligentie.

LaMDA lijkt een taal te zijn die de AI van Google helpt om teksten te begrijpen en zich in te leven in onderwerpen. Hierdoor kun je als gebruiker concrete vragen stellen die realistisch worden beantwoord. In de demo is de AI een papieren vliegtuigje. Het vliegtuigje kreeg de vraag waar het niet graag zou landen. Het LaMDA antwoord was dat het niet graag in een plas water zou landen.

Voorlopig is LaMDA nog geen concreet product. Het kan dus goed zijn dat het nog een jaar duurt voor Google de eerste LaMDA producten lanceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.