Corsair introduceert de VIRTUOSO RGB Wireless XT Gaming Headset

CORSAIR heeft een nieuw model gelanceerd in haar VIRTUOSO familie van premium gaming headsets: de VIRTUOSO RGB Wireless XT.

De VIRTUOSO RGB Wireless XT beschikt over uitgebreide connectiviteitsopties; verbinding kan gemaakt worden via ‘slipstream wireless’ en bluetooth voor gelijktijdige dual-wireless verbindingen, alsmede USB en 3,5 mm jack (inclusief inline controller voor volume-controls).

Met deze aansluitingsopties levert de VIRTUOSO RGB Wireless XT volgens Corsair een compromisloze geluidskwaliteit geschikt voor gebruik in combinatie met vrijwel ieder apparaat; PC, Mac, PS5/PS4 (bedraad of draadloos), Xbox Series X en Series S (alleen bedrade aansluiting), Switch, mobiel en meer.

De VIRTUOSO RGB Wireless XT beschikt over 50 mm neodymium audiodrivers, met een frequentiebereik van 20Hz – 40.000Hz. Dolby Atmos wordt tevens ondersteund.

Voor de microfoon is op de VIRTUOSO RGB Wireless XT gekozen voor een afneembare, omnidirectionele variant met een frequentiebereik tot 10.000 Hz.

De oorkussens zijn uitgevoerd in traagschuim terwijl voor de hoofdband gekozen is voor een lichtgewicht aluminum constructie. Een lithium-ionbatterij voorziet de VIRTUOSO RGB Wireless XT tot 15 uur per lading van stroom, bijgestaan door een smart-wake-functie op basis van een accelerometer die de batterijlevensduur spaart wanneer je de headset tijdelijk niet gebruikt.

Instellingen worden gemanaged via de CORSAIR iCUE-software, waarmee de gebruiker controle krijgt over de audio- en verlichtingsinstellingen van de headset.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen

De CORSAIR VIRTUOSO RGB Wireless XT is in eerste instantie alleen verkrijgbaar via de CORSAIR-webwinkel en wordt ondersteund door een garantie van twee jaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.