Logo GadgetGear.nl
LEGO Luigi
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LEGO lanceert Avonturen met Luigi

LEGO Super Mario is niet langer alleen. Deze week lanceerde het merk ook Avonturen met Luigi. Daarmee kunnen kinderen nu ook levels bouwen en spelen met Mario’s langere broer.

LEGO Luigi

Na ons interview met Jonathan, de ontwerper van de originele Avonturen met Mario set, die vanavond ook weer te zien is als Brickmaster in LEGO Masters op RTL4, waren we enorm enthousiast over LEGO Super Mario. Een universum waarin de laatste maanden vele nieuwe speeldozen zijn gelanceerd. De komst van Mario’s langere broer naar de wereld van LEGO is dan ook niet heel verrassend.

LEGO Avonturen met Luigi doos

Stiekem hopen we nu ook dat LEGO de stap gaat zetten om speelbare karakters Princess Peach als karakter te introduceren. Die zou ook een mooie knipoog kunnen maken naar de LEGO Friends lijn die wat meer op meisjes lijkt te zijn gericht.

In de eerste Mario Bros. game, die vooral in de arcades uitkwam, deed Nintendo niet zo gek veel moeite voor de vormgeving van Luigi. Eigenlijk was het niet meer dan de kleur van de rode overal vervangen voor een groene. Bij LEGO letten ze gelukkig wat meer op details. Luigi is echt een steen langer dan Mario. Daarnaast krijgt hij alle iconische stemgeluiden van de lange loodgieter mee.

LEGO Avonturen met Luigi bouwen

Avonturen met Luigi is een nieuwe startset en bevat dus alles om te starten met spelen. Hij is compatible met alle bestaande uitbereidingen en de originele startset van LEGO Mario.

Beschikbaarheid

Vanaf 1 augustus ligt Avonturen met Luigi in de winkel, maar een pre-order plaatsen kan nu al.

Avonturen met Luigi kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.