Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Google ontwikkelt eigen chipset voor nieuwe Pixel smartphones

Vorige maand vertelden we al dat Google bezig is eigen chipsets te ontwikkelen voor servers. De gigant zou nu ook eigen chipsets voor smartphones ontwikkelen. De nieuwe Pixel smartphones zouden dan ook worden uitgeleverd met een chipset van Google zelf.

De eigen Google chipset zou al een tijdje in ontwikkeling zijn. De chipset zou de interne naam G S101 Whitechapel hebben meegekregen als we de mensen van 9to5Google mogen geloven (en die zitten er niet vaak naast).

De chipset zou op 5nm schaal worden ontwikkeld, wat enorme voordelen heeft in zowel stroomverbruik als qua prestaties. Google zou voor de productie samenwerken met Samsung en mogelijk ook technologie lenen van Samsung’s eigen Exynos chipsets.

Google volgt met deze stap in de voetsporen van Huawei, Samsung en Apple, die al eerder eigen chipsets voor eigen smartphones ontwikkelden. Het ontwikkelen van een eigen chipset in plaats van chipsets in te kopen bij bedrijven als Qualcomm en MediaTek, levert enorme kostenvoordelen op. Bovendien kunnen de chipsets veel meer op maat gemaakt worden voor het eindproduct. Bovendien heeft met name Huawei altijd laten zien dat je met een eigen chipset ook echt onderscheidend kunt zijn qua prestaties.

Google zou twee smartphones hebben gepland met deze chipset. Die hebben intern de namen Raven en Oriole meegekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.