Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple vindt de iMac opnieuw uit

De iMac begon een beetje gedateerd te lijken… tot vandaag. Apple introduceert een flinterdunne nieuwe iMac, in maar liefst 7 kleuren.

Apple heeft vandaag een geheel nieuwe iMac geïntroduceerd met een veel compacter en opmerkelijk dun ontwerp, mogelijk gemaakt door de M1-chip. De nieuwe iMac is slechts 11,5 millimeter dun, met een opvallend zijprofiel dat praktisch verdwijnt. IMac is verkrijgbaar in een reeks levendige kleuren die passen bij de persoonlijke stijl van de gebruiker en die net als de eerste imac elke ruimte opfleuren. De iMac heeft een 24-inch 4,5K Retina-display met 11,3 miljoen pixels, 500 nits helderheid en meer dan een miljard kleuren, voor een briljante en levendige kijkervaring ervaring.

De nieuwe iMac bevat ook een 1080p FaceTime HD-camera, microfoons van studiokwaliteit en een geluidssysteem met zes luidsprekers – de beste camera en audio ooit in een Mac aldus Apple. Bovendien komt Touch ID voor het eerst naar iMac, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om veilig in te loggen, aankopen te doen met Apple Pay of met een vingerbeweging van gebruikersprofiel te wisselen. Door de kracht en prestaties van M1 en macOS Big Sur te combineren, starten apps razendsnel op, voelen alledaagse taken ongelooflijk snel en vloeiend aan en gaan veeleisende taken zoals het bewerken van 4K-video en het werken met enorme afbeeldingen sneller dan ooit. Wie ooit dacht dat Apple de desktop computer aan het vergeten was, ziet vandaag het bewijs van het tegendeel. iMac zal in de tweede helft van mei beschikbaar zijn.

“M1 is een gigantische sprong voorwaarts voor de Mac, en vandaag zijn we verheugd om de geheel nieuwe iMac te introduceren, de eerste Mac die is ontworpen rond de baanbrekende M1-chip”, aldus Greg Joswiak, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Met zijn opvallende ontwerp in zeven verbluffende kleuren, zijn meeslepende 4,5K Retina-display, de beste camera, microfoons en luidsprekers ooit in een Mac, en Touch ID, gecombineerd met de verbluffende prestaties van M1 en de kracht van macOS Big Sur, de nieuwe iMac tilt alles wat mensen leuk vinden aan iMac naar een geheel nieuw niveau. ”

Gloednieuw ontwerp mogelijk gemaakt door M1

De nieuwe iMac heeft een van ‘s werelds meest iconische computers volledig opnieuw uitgevonden en heeft een dunner en compacter ontwerp dat vanuit elke hoek opmerkelijk is. Mogelijk gemaakt door de systeem-op-chip-architectuur en de verbazingwekkende energie-efficiëntie van M1, zijn het logic board en de thermiek aanzienlijk geconsolideerd en verkleind in vergelijking met die van de vorige generatie, waardoor het zijprofiel van iMac praktisch kan verdwijnen. Het veel compactere ontwerp vermindert het volume van iMac met 50 procent, waardoor deze minder ruimte inneemt en gemakkelijk op nog meer plaatsen past

Met een scala aan kleuren – groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver – personaliseert en verheft het nieuwe iMac-ontwerp elke ruimte als geen enkele andere computer. iMac heeft zachtere kleuren en dunnere randen aan de voorkant zodat gebruikers zich kunnen concentreren op hun inhoud, terwijl de achterkant opvalt in gedurfde, verzadigde kleuren. Om het vereenvoudigde ontwerp compleet te maken, wordt iMac geleverd met een nieuwe voedingsconnector die magnetisch kan worden bevestigd en een prachtig geweven kabel van 2 meter lang in bijpassende kleur.

Prestaties van M1 komen naar iMac

Met de kracht en prestaties van M1 en macOS Big Sur ontwaakt de nieuwe iMac onmiddellijk uit de slaapstand, voelen alledaagse taken sneller en vloeiender aan en starten apps met verbazingwekkende snelheid. De krachtige 8-core CPU in M1 is voorzien van de snelste CPU-kern in low-power silicium.3 En de 8-core GPU biedt de snelste geïntegreerde grafische kaart in een personal computer volgens Apple.

Beste camera, microfoons en luidsprekers ooit op een Mac

iMac heeft een 1080p FaceTime HD-camera – de beste ooit in een Mac – die video van hoge kwaliteit en uitstekende prestaties levert bij weinig licht. iMac maakt ook gebruik van de beeldsignaalprocessor in de M1-chip en de Neural Engine, waardoor de beeldkwaliteit van de camera wordt verbeterd met een betere ruisonderdrukking, een groter dynamisch bereik en een verbeterde automatische belichting en witbalans. Dus of u nu verbinding maakt met familie of een videogesprek voert terwijl u thuis werkt, gebruikers zien er altijd op hun best uit.

Als aanvulling op de camera is de nieuwe iMac uitgerust met drie microfoons van studiokwaliteit voor duidelijkere oproepen en spraakopnamen, de beste ooit in een Mac. De microfoons zijn zo geplaatst dat ze feedback van de rest van het systeem verminderen, terwijl de gerichte bundelvorming hen in staat stelt om achtergrondgeluiden beter te negeren en zich te concentreren op de stem van de gebruiker. Hierdoor zijn gesprekken natuurlijker en zijn opnames glashelder.

De nieuwe iMac heeft ook het beste geluidssysteem ooit in een Mac. Het heeft twee paar force-cancelling woofers die naast elkaar zijn geplaatst voor een indrukwekkende basweergave, terwijl onbedoelde trillingen worden verminderd. Elk paar is gebalanceerd met een hoogwaardige tweeter. Het resultaat is een geluidssysteem met zes luidsprekers dat een enorm klankbereik produceert met krachtige, gearticuleerde bassen en kristalheldere middentonen en hoge tonen. Al deze luidsprekerinnovaties, in combinatie met geavanceerde algoritmen, stellen iMac in staat ruimtelijke audio te ondersteunen bij het afspelen van video met Dolby Atmos. Samen met het prachtige 4,5K Retina-display verandert iMac elke ruimte in een ongelooflijke filmervaring.

Accessoires in bijpassende kleur

Kopers kunnen ook kiezen voor Magic Keyboard met Touch ID en numeriek toetsenblok, evenals de Magic Mouse in bijpassende kleur.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe 24-inch iMac is vanaf vrijdag 30 april te bestellen op apple.com/nl en in de Apple Store-app. Het zal bij klanten binnenkomen en vanaf de tweede helft van mei beschikbaar zijn in geselecteerde Apple Store-locaties en via erkende Apple resellers.
iMac met 7-core GPU is verkrijgbaar vanaf € 1.449, – en voor een nog meer betaalbare prijs voor het onderwijs, en is verkrijgbaar in groen, roze, blauw en zilver. Deze beschikt over een 8-core CPU, 8 GB verenigd geheugen, 256 GB SSD, twee Thunderbolt-poorten, Magic Keyboard en Magic Mouse.
iMac met 8-core GPU is verkrijgbaar vanaf € 1.669, –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.