Zeeman Albert
Zeeman Albert

Update: Apple pimpt 27 inch iMac naar maximale specs

De ultieme iMac biedt nu nog snellere prestaties, SSD’s over de hele lijn, een nog indrukwekkend Retina 5K-scherm en camera, luidsprekers en microfoons van hogere kwaliteit. Misschien iets te veel voor videobellen, maar de standaard lijkt gezet…

Apple heeft vandaag een grote update van zijn 27-inch iMac aangekondigd. Veruit de krachtigste en meest capabele iMac ooit, hij beschikt over snellere Intel-processors tot 10 cores, verdubbelt de geheugencapaciteit, volgende generatie AMD-graphics, supersnelle SSD’s over de hele lijn met vier keer de opslagcapaciteit, een nieuwe nano-textuur glasoptie voor een nog mooier Retina 5K-scherm, een 1080p FaceTime HD-camera, hifi-luidsprekers en microfoons van studiokwaliteit. Voor de consument die zijn iMac de hele dag, elke dag gebruikt, voor de ambitieuze creatieveling die op zoek is naar inspiratie, voor de serieuze professional die de grenzen van zijn creativiteit verlegt, levert de nieuwe 27-inch iMac de ultieme desktopervaring die nu in alle opzichten beter is.

“Onze klanten vertrouwen meer dan ooit op de Mac. En velen van hen hebben de krachtigste en meest capabele iMac nodig die we ooit hebben gemaakt ”, zegt Tom Boger, senior directeur Apple van Mac en iPad Product Marketing. “Met verbluffende prestaties, dubbel zoveel geheugen, SSD’s over de hele lijn met viervoudige opslag, een nog verbluffender Retina 5K-scherm, een betere camera, hifi-luidsprekers en microfoons van studiokwaliteit, zit de 27-inch iMac boordevol nieuwe functies voor dezelfde prijs. Het is de ultieme desktop om te werken, te creëren en te communiceren. ”

Tot 10-core processors en meer geheugencapaciteit

Of je nu een nieuw nummer samenstelt met honderden tracks, duizenden regels code compileert of grote foto’s verwerkt met machine learning, de 27-inch iMac, met de nieuwste 6- en 8-core Intel-processors van de 10e generatie, heeft een professioneel niveau prestaties voor een breed scala aan behoeften. Voor professionals die de iMac nog verder willen pushen, heeft de 27-inch iMac voor het eerst een 10-core processoroptie, met Turbo Boost-snelheden van 5,0 GHz voor tot 65 procent snellere CPU-prestaties. En wanneer u met geheugenintensieve applicaties werkt, beschikt iMac over een dubbele geheugencapaciteit tot 128 GB.

In vergelijking met de vorige generatie 8-core 27-inch iMac levert de nieuwe iMac: 1
Tot 65 procent meer plug-ins in Logic Pro X.
Tot 40 procent snellere 8K ProRes-transcodering in Final Cut Pro X.
Tot 35 procent snellere weergave met Arnold in Autodesk Maya.
Tot 25 procent snellere bouwtijd in Xcode.
AMD-graphics van de volgende generatie

Voor GPU-gebaseerde rendering, het bewerken van meerdere streams van 4K-video of het spelen van een grafisch intensief spel, heeft de 27-inch iMac krachtigere AMD-graphics van de volgende generatie. iMac levert tot 55 procent snellere grafische prestaties dan de graphics uit de Radeon Pro 5000-serie, met AMD’s nieuwste RDNA-architectuur met snellere, energie-efficiëntere rekeneenheden. En voor klanten die professionele apps gebruiken die kunnen profiteren van grote hoeveelheden videogeheugen voor nog betere prestaties, beschikt iMac voor het eerst over een grafische optie met 16 GB geheugen – wat het dubbele videogeheugen biedt van de vorige generatie 27-inch iMac .

In vergelijking met de 27-inch iMac van de vorige generatie met Radeon Pro Vega 48 graphics, levert de nieuwe iMac: 1
Tot 55 procent snellere weergave in Maxon Cinema 4D ProRender.
Tot 50 procent snellere demo-fly-through in Unity Editor.
Tot 45 procent snellere prestaties in ‘Total War: Three Kingdoms’.
Tot 30 procent snellere tijdlijnweergave in Final Cut Pro X.
SSD’s en Apple T2-beveiligingschip over de lijn

De 27-inch iMac wordt nu standaard geleverd met SSD’s over de hele lijn, die razendsnelle prestaties leveren tot 3,4 GB / s voor het starten van applicaties en het openen van grote bestanden. Voor gebruikers die enorme hoeveelheden opslag nodig hebben, beschikt iMac voor het eerst ook over een 8TB SSD-optie – vier keer de SSD-capaciteit van de vorige generatie 27-inch iMac.

iMac bevat ook de Apple T2 Security-chip, Apple’s eigen, speciaal ontworpen, tweede generatie silicium. De opslagcontroller in de T2-beveiligingschip biedt on-the-fly gegevensversleuteling voor alles wat op de SSD is opgeslagen, zodat bestanden en gegevens veilig zijn. En de T2-chip controleert ook of er niet is geknoeid met de software die tijdens het opstartproces is geladen, waardoor de 27-inch iMac en elke Mac met de T2-chip het veiligste opslag- en opstartproces van elke computer is.

Retina 5K-display nu met True Tone en Nano-Texture Option

Met 14,7 miljoen pixels, 1 miljard kleuren, 500 nits helderheid en ondersteuning voor P3 brede kleuren, biedt het Retina-display op de iMac een meeslepende kijkervaring aan de voorkant van het scherm. Al die pixels resulteren in tekst die eruitziet als een afgedrukte pagina, scherpere foto’s met meer details en de mogelijkheid om 4K-video op volledige resolutie te bewerken. En nu is het verbluffende Retina 5K-display op de 27-inch iMac voorzien van True Tone-technologie, die automatisch de kleurtemperatuur van het display aanpast aan de omgevingsverlichting van een gebruiker.

De nieuwe iMac biedt een glasoptie met nanostructuur – voor het eerst geïntroduceerd op Pro Display XDR – voor nog beter zicht onder verschillende lichtomstandigheden, zoals een lichte kamer of indirect zonlicht. In tegenstelling tot typische matte afwerkingen met een coating op het oppervlak om licht te verspreiden, wordt deze toonaangevende optie geproduceerd door een innovatief proces dat het glas zelf etst op nanometerniveau. Het resultaat is een extreem lage reflectiviteit en minder verblinding met behoud van een geweldige beeldkwaliteit en contrast, en een Retina 5K-scherm dat volgens Apple mooier is dan ooit.

Verbeterde camera, hifi-luidsprekers en microfoons van studiokwaliteit

Voor klanten die hun iMac meer dan ooit gebruiken om verbinding te maken met vrienden, familie en collega’s, heeft de FaceTime HD-camera nu een resolutie van 1080p, terwijl de beeldsignaalprocessor in de T2-beveiligingschip toontoewijzing, belichtingsregeling en gezichtsherkenning biedt voor veel camera-ervaring van hogere kwaliteit. Als aanvulling op de verbeterde camera, werkt de T2 Security-chip ook met de luidsprekers om variabele EQ mogelijk te maken voor een betere balans, hogere natuurgetrouwheid en diepere bassen. Bovendien kunnen gebruikers met een nieuwe microfoonreeks van studiokwaliteit audio van hoge kwaliteit vastleggen voor verbeterde FaceTime-oproepen, podcast-opnamen, spraakmemo’s en meer, rechtstreeks op hun iMac.

Updates voor 21,5-inch iMac en iMac Pro

Apple heeft vandaag ook aangekondigd dat zijn 21,5-inch iMac voor het eerst standaard zal worden geleverd met SSD’s. Klanten kunnen er ook voor kiezen hun 21,5-inch iMac te configureren met een Fusion Drive.

iMac Pro wordt nu standaard geleverd met een 10-core Intel Xeon-processor. Ontworpen voor professionele gebruikers die prestaties van werkstationklasse nodig hebben, beschikt iMac Pro over Xeon-processors tot 18 cores, grafische prestaties tot 22 teraflops, tot 256 GB quad-channel ECC-geheugen en een schitterend 27-inch Retina 5K-scherm.

macOS Big Sur komt dit najaar uit

Dit najaar kan iMac gratis worden bijgewerkt met macOS Big Sur, de nieuwste versie van ‘s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem. macOS Big Sur introduceert een prachtig herontwerp dat geheel nieuw is maar toch meteen vertrouwd, samen met krachtige verbeteringen aan belangrijke apps. Safari zit boordevol nieuwe functies, waaronder een aanpasbare startpagina, krachtigere tabbladen, ingebouwde vertaling en een nieuw privacyrapport. Met de bijgewerkte Berichten-app kunnen gebruikers meer persoonlijke en expressieve berichten verzenden en gemakkelijk groepsberichten volgen en ermee communiceren. Kaarten biedt ook een geheel nieuwe ervaring met meeslepende functies voor het verkennen en navigeren door de wereld.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf € 2099 is de nieuwe 27-inch iMac vanaf vandaag te bestellen op apple.com en in de Apple Store-app. Het maximale model kost wel € 10.729 ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.