Z Chat en Digidetective.nl lanceren competitieve online escaperoom

Steeds meer werknemers werken deels of geheel buiten het kantoor. Daarmee staan werkgevers steeds vaker voor een uitdaging om het teamgevoel in leven te houden. In samenwerking met Digidetective, lanceert Z Chat de competatieve online escape room ‘De zaak Pinã’.

De zaak Pinã

In de zaak Pinã gaan teams internationaal recherchewerk verrichten. Ze krijgen een dossier over een gevonden lading drugs. Daarin staan een aantal eerste aanwijzingen. Al snel worden de digitale rechercheurs uitgedaagd om een iPhone te kraken en sociale media af te struinen in een zoektocht die online en offline met elkaar verstrengeld.

De teams worden bijgestaan door een chatbot die de teams kunnen gebruiken om hints te vragen. Het team dat met de minste hints, het snelst klaar is, heeft gewonnen.

Z Chat Airmeet speeltafels

Teams van werknemers spelen in de Z Chat Airmeet omgeving. Dit is een virtuele omgeving met speeltafels waaraan de teams van 4 a 5 spelers plaatsnemen. Aan de tafels beleven spelers hetzelfde effect als aan een tafel in een normale zaal. Je ziet en hoort elkaar zodat je goed kunt overleggen. Aantekeningen kunnen worden uitgewisseld in een chatvenster die exclusief voor de tafel is en het is mogelijk voor spelers om hun scherm te delen. Zo kunnen ze hun vondsten met elkaar uitwisselen.

Voor werkgevers

De samenwerking tussen DigiDetective en Z Chat is vooral gericht op werkgevers. Met deze online escape room stimuleren werkgevers hun werknemers op een vernieuwende manier om hun skills in te zetten en samen te werken. Werkgevers kunnen de avond aftrappen met een centrale toespraak of presentatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.