Escape Room Challenge en Escape Room Challenge 2
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Escape Room Challenge & Escape Room Challenge 2

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke selectie vragen
  • Leuke vormgeving

THE BAD

  • Niet heel erg Escape Room-achtig

Even een Escape room doen op de camping zonder al teveel zooi mee te slepen? Deze vakantie ligt Escape Room Challenge in de winkel, net als Escape Room Challenge 2. Wij mochten deze nieuwe variant op de bekende games alvast testen.

Unboxing

In de verpakking van Escape Room Challenge en Escape Room Challenge 2 vindt je opdrachtkaarten, een rood filtertje om de antwoorden te lezen en de handleiding.

Escape Room Challenge Decoder

Wat is Escape Room Challenge?

Eigenlijk is Escape Room Challenge niet echt een escape room. Stiekem is het meer een quiz met een grote variantie aan puzzels. Het typische soort puzzels dat je wellicht tegen zou kunnen komen in een echte Escape Room.

Je speelt hem ook als zodanig. Het idee is dat je als deelnemer zoveel mogelijk puzzels probeert op te lossen binnen tien minuten. De goed opgeloste puzzels leg je aan de ene kant, de foute aan de andere kant. Heb je de ene kant van de stapel gehad, draai je ze om. Op de andere kant van de puzzelkaarten staat gewoon weer een nieuwe puzzel voor je klaar.

De twee setjes volgen elkaar ook niet echt op. Beiden zijn gewoon doosjes met compleet andere vragen en antwoorden. Je kunt ze dus prima beiden kopen en alles op één stapel gooien.

Escape Room Challenge Decoder

Hoe leuk is Escape Room Challenge?

Best wel leuk eigenlijk. De puzzels zijn lekker divers en uitdagend. Bovendien laat het spel eigenlijk heel veel ruimte om zelf andere spelvormen te bedenken. Dus niet zo ‘Escape room’ als je misschien hoopt, maar zeker wel vermakelijk. Daarnaast zijn antwoorden soms ook zonder de decoder al goed in de antwoordstrip te lezen. Hier had de redactie achter de vragen iets beter op mogen letten.

Waar kun je Escape Room Challenge kopen?

Alleen bij de kruidvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.