Meta Quest 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oculus Quest 2 blijkt verkooptopper voor Facebook

Misschien is het dat we met de lockdown geen bal te doen hebben en nieuwe dingen proberen. Misschien is het omdat het gewoon een hele toffe VR bril is en ook nog eens enorm goedkoop. Hoe dan ook, de Oculus Quest 2 breekt records voor Facebook.

In een interview met Bloomberg heeft Andrew Bosworth van Facebook’s Oculus laten weten dat de verkopen enorm goed gaan. Hoewel er niets wordt losgelaten over verkoopaantallen, zou de Quest 2 meer verkopen hebben gerealiseerd dan alle eerder gelanceerde VR brillen van Oculus bij elkaar opgeteld. Daarmee lijkt VR nu echt een massaproduct te zijn geworden voor het bedrijf.

De Oculus Quest 2 is de tweede generatie VR bril die zelfstandig gebruikt kan worden. Op basis van het succes heeft Facebook al laten weten dat het stopt met de Rift series, die niet gebruikt kan worden zonder er een PC aan te koppelen. Bovendien schijnt de ontwikkeling van de Quest 3 al in volle gang te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.