SiteGround dumpt cPanel voor eigen tool

Siteground is een groot webhostingbedrijf en neemt al jaren cPanel af voor haar cliënten. De webhost bleef lang met oude versies werken. Mogelijk om licentiekosten te ontwijken. Nu is het begonnen om cPanel klanten massaal om te zetten.

cPanel begon in 2019 met het verhogen van haar licentiekosten. Afhankelijk van de situatie werden afnemers soms met prijsstijgingen van 800% geconfronteerd. Het gevolg was dat veel premium hosts de kosten gingen doorberekenen. Anderen kozen voor alternatieven. Vooral voor budget webhosting bedrijven als SiteGround zijn licentiekosten een doorn in het oog.

Sinds 2019 plaatste SiteGround haar klanten al op een eigen alternatief voor cPanel genaamd Site Tools. Een vele malen beperkter system, maar veel goedkoper voor het bedrijf. Bovendien sluit het goed aan bij het aanbieden van betaalde upgrades op haar pakketten.

Sinds enige tijd is SiteGround bezig om alle cPanel gebruikers nu ook over te zetten op haar eigen Site Tools. Zonder overleg over hoe en wanneer krijgen gebruikers een datum opgedragen waarop hun accounts over gaan. 24 uur voor dat moment, wordt de toegang tot de server al geblokkeerd. Valt een site om in die periode, kan het herstel heel lastig worden. Daarnaast gaan sites en e-mail in ieder geval 20 tot 40 minuten down. SiteDround zegt wel toe deze werkzaamheden zoveel mogelijk buiten haar eigen kantooruren te plannen om zo te voorkomen dat de impact al te groot is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram