Review: Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Nintendo Switch)

Super Mario 3D World kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Super Mario 3D World behoort zonder twijfel tot de tijdloze klassiekers van Nintendo. Dit terwijl de game ‘slechts’ zeven jaar oud is. De loodgietergame met de glazen buizen verscheen namelijk op de Wii U en is nu vergroot met Bowser’s Fury.

Super Mario 3D World

De game Super Mario 3D World mochten we al eens reviewen op de Wii U. Mocht je die review niet meer helemaal scherp hebben, het is je vergeven. Een korte recap;

Super Mario 3D World viel op doordat Mario vooral als een gele kater door de levels kon klimmen. Dit leverde enorm veel replay waarde op. In ieder level kon je namelijk een stempel verzamelen en met het verzamelen van groene sterren, opende je weer nieuwe levels. Ja, deze redacteur heeft daar toen heeeeeeeel veel uurtjes in gestoken. En eerlijk is eerlijk, daar ga ik binnenkort ook echt wel weer druk mee zijn.

Voor nu volstaat het om te zeggen dat de beleving van toen (ik heb ook de Wii U er weer eens bij gepakt) vrijwel hetzelfde is als wat ik nu beleef op de Nintendo Switch. Inclusief de waanzinnig leuke co-op multiplayer modus. Lekker met vier spelers tegelijk Mario naar de overwinning helpen. Het is nog steeds echt enorm leuk.

Nu is er wel qua hardware iets waar je rekening mee moet houden. Op de Wii U versie kon je op het display tikken om elementen in de levels aan te passen. Nintendo gebruikt hier nu de gyroscoop in de rechter Joy-Con voor. Met de linker Joy-Con en de Pro Controller kun je dus niet ieder level spelen.

Bowser’s Fury

Geheel exclusief voor deze release, is de DLC Bowser’s Fury die met de game wordt gebundeld. Deze begint met een opvallend feitje. Je speelt namelijk het fijnst met twee spelers waarbij speler 2… Bowser Jr is! Overigens speelt hij in single player ook met je mee, maar dan moet je het doen met de AI die jou zal ondersteunen. Die is overigens prima, maar met een echte co-op ervaring is het spel wel heeeeeeeel veel leuker.

Waar je in Super Mario 3D World vooral sterren verzamelt, moet je in Bowser’s Fury op zoek gaan naar Cat Shines. Een soort kattenzonnen die verstopt zitten in de stiekem erg grote wereld. Een wereld die echt enorm open aanvoelt ten opzichte van andere Mario games. Je kunt echt veel meer jouw eigen weg uitstippelen.

In het midden van die enorme wereld is Bowser zelf trouwens te vinden. Die steeds bozer wordt naarmate je verder in de game komt. Uiteindelijk moet je Bowser natuurlijk verslaan en daar komt de link met Super Mario 3D World weer in beeld. Om Bowser te verslaan, moet je niet alleen in kat-Mario veranderen, maar dan ook nog in de Giga Cat Mario uitvoering.

Hoewel de wereld erg groot en open is, is het wel echt een add-on. Het is echt geen volwaardige game. Je speelt hem dan ook veel vlotter uit. In mijn geval was ik twee dagen aan het gamen om Bowser te verslaan en dat was niet non-stop.

Nog iets tofs, dat Nintendo eigenlijk niet laat weten, is dat je deze DLC twee keer kunt spelen. De tweede keer is het één en ander aan de DLC aangepast. Enorme replay value dus!

Conclusie: Super Mario 3D World + Bowser’s Fury op de Nintendo Switch

Nintendo viert nog steeds 35 jaar Mario en brengt langzaamaan iedere Mario game naar de Nintendo Switch. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury stond voor mij ook echt bovenaan mijn verlanglijstje. Zeker door Bowser’s Fury. De game levert nu alweer enorm veel plezier op binnen het gezin, dus ik weet zeker dat we de komende weken nog heel wat uurtjes bezig zijn om alle uithoeken van de game en uitbereiding ontdekt te hebben.

Super Mario 3D World kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Game ziet er mooi uit
  • Speelt perfect in co-op modus
  • Enorm veel uren gameplezier
  • Veel levels blijf je opnieuw spelen om dingen te ontdekken
  • Nederlandstalig

THE BAD

  • We hopen dat Bowser's Fury nog echt een eigen game gaat krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events