Review: Lovecraft Country Seizoen 1 (Blu-Ray)

Lovecraft Country Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De HBO Original Lovecraft Country is eindelijk uit op Blu-Ray. Als je de titel hoort verwacht je misschien een zoetsappig liefdesverhaal, maar dat is niet zo. Deze serie brengt ons terug naar de jaren 50 in een absurd verhaal.

Lovecraft Country gaat over de oorlogsveteraan Atticus Freeman. Samen met Letitia en oom George is hij op een roadtrip door de VS om zijn vermiste vader terug te vinden. Het zijn de jaren 50. De ‘good old days’ voor menig Amerikaan van blanke afkomst. Voor donkere Amerikanen waren de jaren 50 heel anders. De rassenscheiding was nog een onderdeel van de wet. Zeker in de tijd van nu, waar rassengelijkheid zo onder het vergrootglas ligt, zet de serie pijnlijk neer hoe zwaar de good old days waren voor iedereen die met een exotisch kleurtje ter wereld kwam.

Toch zijn het niet alleen de racisten waarvoor de Freemans moeten uitkijken. Ze worden ook nagejaagd door absurdistische monsters. Monsters die de creaties zijn van schrijven H.P. Lovecraft. Daarmee legt de serie meteen de link naar haar naam. H.P. Lovecraft was een bekende Amerikaanse horrorschrijver die overleed in 1937.

Deze monsters maken dat de serie meer dan alleen een politieke statement is. Naast het commentaar op de ongelijkheid in de wereld, leveren de monsters veel spanning en vermaakt voor de kijker.

Extra’s

Warner Bros. Levert deze HBO serie op drie Blu-Ray schijfjes. De tien afleveringen van een uur worden voorzien van het nodige bonusmateriaal. Natuurlijk zoomen de makers verder in op de verdeeldheid in het Amerika van de jaren 50 en natuurlijk zoomen ze ook in op de bizarre werelden die H.P. Lovecraft verzonnen heeft.

Lovecraft Country Seizoen 1 op Blu-Ray

Conclusie: Lovecraft Country Seizoen 1 op Blu-Ray

Je merkt, ik wil eigenlijk niet teveel weggeven over Lovecraft Country. Het is een serie die echt haar kracht haalt uit de absurde verrassingen voor de hoofdrolspelers. Dit is ook de reden dat ik voor deze review geen trailer heb geplaatst. Trekt het idee van deze serie je, kijk hem dan als een onbeschreven blad voor maximaal kijkplezier.

Lovecraft Country Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Spannend
  • Bizar
  • Pijnlijk confronterend

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram