Review: ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043

ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043

We hebben al heel wat USB-C oplossingen van het Nederlandse ACT mogen reviewen. Toen ik de ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 voor het eerst in mijn hand nam, was ik wel onder de indruk van het enorme formaat, maar daar krijg je een hoop functionaliteit voor terug.

Unboxing

In de verpakking zit de ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 met de verplichte documentatie. Plastic en karton zijn prima te scheiden.

ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 Verpakking

Design

Het ontwerp van de ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 is echt wel een beetje anders dan wat we van ACT gewend zijn. Wat meteen in het oog springt, is het 12CM lange USB-C kabeltje dat aan deze dock zit. Deze is met stof omhuld, waar we matzwart siliconen gewend zijn. Dit is net iets avontuurlijker.

ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043

Dat avontuurlijke komt ook terug in de rest van het ontwerp. Er zit een enorm oog in deze dock, dat je zou kunnen gebruiken om hem met een karabijnhaak aan je tas vast te zetten. Een vergelijkbaar ontwerp als dat van de SanDisk Extreme Sportable SSD waar jullie komende week meer over lezen.

De kleur van het aluminium is weer mooi afgestemd op gebruikers van Apple Space Grey hardware / Huawei MateBook gebruikers.

Aansluitingen

De ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 maakt gebruik van USB 3.2 Gen 1 ofwel USB 3.0 SuperSpeed. Over de USB-C poort aan de rechterkant van de dock, kun je jouw laptop, smartphone of tablet van laadstroom voorzien. Maximaal 60 Watt op basis van de PowerDelivery standaard die het gros van de fabrikanten ondersteunen. Ook vinden we links de HDMI poort die op masimaal 4K 30Hz kan uitsturen of FHD op 60Hz.

Opvallend in deze dock is dat er ook een 30Hz VGA poort aanwezig is, waarop je maximaal FullHD kunt uitsturen. Die zit aan de onderkant, net als een 1Gb LAN netwerkaansluiting. Rechts vinden we tenslotte ook nog een gecombineerde 3,5mm audio aansluiting voor hoofdtelefoon en microfoon.

Links komen we nog veel meer aansluitingen tegen. Daar krijg je nog drie USB 3.2 Gen 1 USB-A poorten. Ook vinden we daar nog een microSD en SD kaartlezer. Hierdoor is dit een volwaardige multimedia hub.

Gebruikservaring

Voor het gebruik van deze hub in combinatie met monitoren, moet jouw USB-C poort ondersteuning beiden voor DP Alt Mode. Vrijwel alle Thunderbolt 3 of 4 ondersteunende USB-C poorten kunnen hier prima mee overweg, en heel veel andere apparaten ook. Denk aan smartphones en tablets, waar DP Alt Mode over USB-C heel normaal is. Samsung Smartphones draaien dan ook keuring in DEX modus, Huawei smartphones laten ook hun desktopversie van Android zien en ook de Nintendo Switch schakelt keurig in TV modus.

Op de Apple MacBook Pro 13 inch 2017 hebben we op beide poorten aan de linkerkant ondersteuning voor DP Alt Modus. Op de Huawei MateBook Pro vinden we alleen DP Alt Modus op de rechter USB-C poort.

Bij het testen van de ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 ontdekken we niets vreemds. Het dockje functioneert keurig zoals gespecificeerd.

Conclusie: ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043

Het Nederlandse ACT heeft met de ACT USB-C 4K Multiport Dock AC7043 opnieuw een krachtige en veelzijdige USB-C dock neergezet. Op geen enkel gebied kunnen we nadelen benoemen en het iets andere uiterlijk dan normaal, vinden we zeker een spannend idee.

ACT AC7043 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Voldoet exact aan de specificaties
  • Sportief ontwerp
  • De VGA poort is echt handig voor gebruik met projectors

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ACT AC7043 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com