Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Adverteren: online of offline?

Wat is de beste manier van adverteren? Is dat online of offline? De meningen hierover zijn verdeeld en beide manieren van adverteren hebben voor- en nadelen. De voordelen van online adverteren zijn natuurlijk dat je eenvoudig een grote groep mensen tegelijkertijd kunt bereiken en dat je mensen snel kunt bereiken. Tegenwoordig hoor je meer en meer voordelen voor online adverteren, daarom worden hieronder een paar manieren waarop je offline kunt adverteren toegelicht.

Fysiek producten meegeven

Wat mensen aantrekt in offline adverteren is dat men iets in handen heeft, iets heeft om vast te houden. Een tastbare advertentie spreekt veel mensen meer aan dan een online advertentie. Zo kun je als offline advertentie bijvoorbeeld flyers laten drukken en deze uitdelen. Is een folder net te klein om alle informatie in kwijt te kunnen? Maar wil je toch een helemaal zelf opgemaakt boekje delen? Dan kan je misschien het best een brochure laten drukken! Brochures zijn er in alle soorten en maten en zijn daarnaast nog voordelig ook. De maten lopen uiteen van een standaard A4-formaat tot een vierkant medium of een A6 liggend-formaat. Alle brochures worden dubbelzijdig in full color gedrukt, zodat je altijd het mooiste eindresultaat krijgt.

Waar kan ik uit kiezen?

Je hebt niet alleen genoeg te kiezen als het aankomt op formaten, maar je kunt ook nog eens kiezen wat voor papiersoorten je wilt gebruiken voor je brochures. Ook de soorten brochures lopen erg uiteen, zo kun je bijvoorbeeld een brochure laten maken met een wire-O binding. Bij deze variant worden de pagina’s aan elkaar gemaakt met een metalen spiraal, die door de gaten heen gaat. Je kunt er ook voor kiezen om de brochures aan elkaar te laten lijmen of aan elkaar te laten nieten. Beide toepassingen worden in de rug aangebracht. Verder kun je ook nog eens kiezen om niet de normale nietjes te kiezen, maar om voor oognieten te gaan. Deze oognieten zorgen ervoor dat je de brochures eenvoudig in één map kunt bewaren.

Wat is nog meer handig voor offline adverteren?

Heb je een winkel? Dan zijn natuurlijk brochures handig om te communiceren met jouw doelgroep, maar dat zijn niet de enige producten die je goed zou kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld roll-up banners, raamstickers, notitieblokken en allerlei andere dingen laten bedrukken. Er zijn genoeg dingen waar mensen niet over nadenken om aan te schaffen, maar die wel nodig zijn. Je kunt bijvoorbeeld etiketten bedrukken en deze op al jouw producten plakken. Zo zal iedereen altijd jouw merk of winkel herkennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.