Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

4 tips voor het kiezen van de optimale provider

Je kent het misschien wel. Thuiswerken en Zoomen. Kinderen die online hun les volgen. En jouw favoriete serie wil je natuurlijk niet missen! Maar je wil kunnen vertrouwen op een stabiele en snelle verbinding. Kan jij je nog een leven voorstellen zonder een goede internetverbinding, zonder mobieltje of tv? Wij in ieder geval niet. Maar hoe weet jij of je provider nog past bij jouw huidige situatie? Wij hebben het voor jou uitgezocht.

Jouw huidige provider

Er is veel veranderd. Ons leven speelt zich meer binnen af. We werken veel meer vanuit huis. De kinderen leren vaak thuis. We zoeken entertainment en contact onderhouden meer binnenhuis. Ook het streamen van tv, video en films is het afgelopen jaar flink toegenomen. Juist nu is een goede provider super belangrijk. Maar past jouw huidige provider nog bij jouw wensen? Waar let ik op bij een goede vergelijking. Hoe kom ik tot een goede keuze voor het beste resultaat? En kan ik geld besparen? Tijd om even overzicht te creëren. Een handige eerste stap is je provider vergelijken.

Wat is belangrijk voor jou?

Wat belangrijk is voor jou hangt helemaal af van jouw situatie. Wat je lifestyle ook is, een goede internetverbinding is een must! Het vergelijken van jouw provider is zo geregeld. En als overstappen nodig is weet je meteen wat dat oplevert voor jou. Om het makkelijk te maken hebben wij de volgende 4 tips voor jou.

1. Ga voor de optimale internetverbinding

Heb jij een groot gezin? Gebruiken jullie thuis veel internet? Ontvang stabiel internet met hogere snelheden met een kabel of glasvezel verbinding. Kleinere gezinnen die minder gebruik maken van het internet zijn goedkoper uit met een ADSL verbinding.

2. Ga voor de optimale Internetsnelheid.

Als browsen en mailen de enige activiteiten zijn dan heb je genoeg aan een snelheid tot 50 Mb/s. Zijn er veel mensen die gebruik maken van het internet? Thuiswerken, Zoomen, online school voor de kids? Bij video calls is stabiliteit erg belangrijk. In dat geval wil je al snel op een kabel of glasvezel zitten. Ook gamers gaan voor glas vanwege de lage ping. Gaan jullie regelmatig streamen? Voor de meeste gezinnen is een internetverbinding tot 100 Mb/s voldoende. Wil je meer van dit alles en vooral sneller? Ga dan voor minimaal 100 Mb/s of meer.

3. Haal je maximale voordeel

Wil je het maximale uit je euro halen en heb je meerdere diensten nodig, dan ga je voor een pakket. Bel jij alleen mobiel? Kijk jij TV via een streamingdienst? Let dan wel op de bandbreedte aanbevelingen van bijvoorbeeld Netflix. In dat geval kan een internet only pakket uitkomst bieden. Heb jij een gezin waarin iedereen een eigen abonnement heeft? Sommige abonnementen kan jij bij dezelfde provider combineren. Bij providers die meerdere diensten aanbieden kan jij profiteren van combivoordeel.

4. Even vergelijken

Alles naar wens bij jouw huidige provider? Dat is mooi! Maar even vergelijken is altijd handig. Het is in een paar minuten gebeurd en kan een flinke verbetering opleveren. Ben jij benieuwd of jouw internet sneller kan en wat je kan besparen. Ga naar internetproviders vergelijken.

Wij wensen jou veel succes met het vergelijken van jouw huidige provider!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.