Xiaomi Redmi 9T
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi lanceert de goedkope Redmi Note 9T en Redmi 9T

Xiaomi heeft deze week twee sterke smartphones gelanceerd voor het instap- en middensegment. Opnieuw is de propositie waar het merk voor kiest, veel voor weinig.

Redmi Note 9T (5G)

Met de Redmi 9T schiet Xiaomi op het middensegment. Het toestel is daarnaast de eerste in de Note-Series die dual-SIM en 5G ondersteuning biedt. Om de prijs te drukken, maakt het toestel gebruik van de MediaTek Density 5G 800U 7nm chipset. Doordat deze het modem integreert, kan de smartphone maximaal gebruik maken van de beschikbare bandbreedte op 5G.

Xiaomi Redmi Note 9T

Achterop krijg je een 48 megapixel camera in combinatie met een 2 megapixel diepte camera voor onscherpe achtergronden en een 2 megapixel macro lens. Het toestel komt met een door Crning Gorilla Glass beschermd 6,53 inch FullHD+ display in een unibody behuizing. Op de zijkant zit een vingerafdruksensor en het toestel komt met een 5.000mAh accu die op 18 Watt kan worden opgeladen.

Redmi 9T

De nieuwe Redmi 9T wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 662 11nm chipset. Om deze chipset van voldoende stroom te voorzien, krijgt het toestel een 6.000mAh accu mee. Ook de Xiaomi Redmi 9T komt met een 6,53 inch FullHD+ display, maar nu met Gorilla Glass 3. Xiaomi benoemt nog extra dat het toestel Widevine L1 gecertificeerd is, waardoor de meeste streamingdiensten er gewoon op werken.

Xiaomi Redmi 9T

Achterop krijg je ook hier een 48 megapixel camera, maar nu met een 8 megapixel groothoek erbij en de combinatie van een 2 megapixel diepte camera en een 2 megapixel macrocamera.

Beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi Note 9T komt in 4GB+64GB voor €229 of 4GB+128GB voor €269. De Redmi 9T komt in 4GB+64GB voor €169 of 4GB+128GB voor €199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.