Review: The Invisible Man (Blu-Ray)

The Invisible Man kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Niet het zoveelste verhaal van geesten die mensen samenvatten en zeker geen docu over één van de betere songs van Queen. Nee, The Invisible Man is een ware tech thriller van hoog niveau.

In mijn jeugd waren er niet zo gek veel tech thrillers. De meest indrukwekkende in die tijd was Lawnmower Man. Het verhaal over een autistische tuinman die zichzelf weet te digitaliseren om zo wraak te nemen op iedereen die hem weleens heeft gepest. Compleet ongeloofwaardig, maar zeker wel spannend.

The Invisible Man

In The Invisible Man maken we kennis met Cecilia (Elisabeth Moss). We zien hoe ze ontsnapt aan haar man en intrekt bij het gezin van haar schoonzus. Cecilia blijkt jarenlang mishandeld te zijn door haar man en dat heeft de nodige psychische schade achtergelaten.

Hoewel nog niet gescheiden, komt haar man te overleiden. De erfenis wordt door zijn broer geregeld. Er staat een flinke som geld voor haar klaar, maar ze moet wel aan een paar eenvoudige regels voldoen om daar aanspraak op te maken. Regels die eenvoudig lijken, maar door de control freak die haar man blijkt te zijn, toch wel heel erg lastig blijken. Het moment dat ze denkt een nieuw leven te kunnen starten, neemt snel een vervelende wending.

In 124 minuten neemt regisseur Leigh Whanell je mee in een waanzinnig idee over een onzichtbare man. Een onzichtbare man die door zijn onzichtbaarheid, ongekende vrijheden verwerft en die vrijheden misbruikt voor zijn eigen gewin.

Extra’s

Universal levert The Invisible Man op Blu-Ray. Hoewel de disc is voorzien van verwijderde scenes, is het vooral interessant om te zien hoe het team er aan heeft moeten werken om de bizarre gebeurtenissen in deze film te bedenken en mogelijk te maken.

The Invisible Man

Conclusie The Invisible Man op Blu-Ray

Wanneer je naar de cover kijkt, zet deze release van Universal echt wel verwachtingen neer. Namelijk de verwachting dat je een horror over een geest in een woning te zien gaat krijgen. Wanneer je dan lekker als onbeschreven blad in deze film stapt, wordt je al snel verrast. Het duurt niet lang voordat je doorhebt dat niets is wat het lijkt. Voordat je door hebt dat je in een tech thriller zit waar echt goed is nagedacht over hoe hedendaagse techniek zich zou kunnen door ontwikkelen om mogelijk te maken wat je voor je ziet gebeuren.

The Invisible Man kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram