Google stopt met Loon

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft al jaren een bijzonder project lopen. In gebieden als Afrika, wilt het de bevolking internet aanbieden met behulp van een netwerk aan ballonnen die over de regio drijven. Dat project, stopt.

Hoewel Alphabet een groep investeerders in het project wist aan te trekken, lukte het niet om de kosten voor het project laag genoeg te krijgen. Op basis hiervan, trekt Loom na 8 jaar nu zelf de stekker eruit.

Loom begon in 2013 als onderdeel van X Lab, een experimenterende tak van Alphabet. Sinds 2018 is het een zelfstandig bedrijf binnen de groep. Het stopzetten van de operatie gaat naar schattig nog zo’n 10 maanden duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.