Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google mag Fitbit overnemen

De overname van Fitbit door Google is een feit. Maar Google moet wel de nodige toezeggingen doen aan Europa. Zo hoopt de EU de privacy van haar inwoners beter te beschermen.

De belangrijkste voorwaarde van de EU is dat Fitbit’s fitnessdata niet gekoppeld mag worden aan Google’s advertentieplatform. Fitbit gebruikers bouwen dus geen advertentieprofiel op, op basis van sportieve gewoonten.

Om deze scheiding goed te kunnen garanderen, moeten Google en Fitbit ook echt aparte ondernemingen blijven. Binnen de EU moeten Fitbit gebruikers ook de keuze krijgen of ze wel of niet willen koppelen met Google Maps. Google onderstreept dat de overname niet voor de gebruikersdata is, maar voor de technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.