Logo GadgetGear.nl
Acer Chromebook R13
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google koopt CloudReady voor ChromeOS

Hoewel Chromebooks redelijk goedkope computers zijn, is het mogelijk menig oude Apple of Windows computer nu ook om te zetten naar ChromeOS. Hiervoor heeft onder anderen Neverware een handige tool gemaakt. En Google, eigenaar van ChromeOS, heeft die softwaremaker afgelopen maand overgenomen.

De software die oude computers omtovert in snelle Chromebooks heet CloudReady. Door deze op een USB stick te zetten en een oude computer daar vanaf te booten, kun je oude hardware van het moderne cloud-based besturingssysteem voorzien. Zo kunnen mensen voorkomen dat ze mooie, oude hardware te vroeg weggooien. Wat ons betreft een prima methode om de hoeveelheid eWaste te verminderen.

Naast een gratis versie van de software voor thuisgebruik, biedt Neverware ook speciale varianten van ChromeOS voor scholen en bedrijven. Daarmee kan onder anderen worden bijgehouden wat gebruikers wel en niet mogen op de hardware. Alle software licenties die worden verkocht, kosten slechts enkele tientjes, waardoor het voordelig is om hardware met CloudReady een tweede leven te geven.

Voor nu geeft Neverware aan dat de overname door Google niet heel veel zal veranderen binnen het bedrijf. Google hoopt mogelijk vooral de hoeveelheid ChromeOS gebruikers snel te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.