Robert Gunsing
Robert Gunsing

Elektrische Alrendo TS Bravo naar Nederland

Alrendo Motorcycles is een groep motor- en autoliefhebbers die iedereen wil laten weten dat elektrische tweewielers nog leuker zijn dan fossiele motoren.

Het gloednieuwe merk bestaat pas sinds 2019, maar timmert hard aan de weg. Vanuit hun vestiging in Wuxi (China) worden de motoren ontworpen en gebouwd. In Europa zal de distributie vanuit een vestiging in Tsjechië plaats vinden.

Alrendo wil het beste van 100 jaar motortechnologie combineren met de nieuwste ontwikkelingen rondom elektrisch rijden. Snel rijden en schoon rijden gaan nu hand in hand.

En de ambitie is stevig! Alrendo wil het eerste bedrijf ter wereld zijn dat elektrische forensen-, sport- en binnenkort superbikes aanbiedt voor een lagere prijs dan de fossiele alternatieven.

 TS Bravo

Vanaf dit jaar zal het eerste model van Alrendo in Europa te zien zijn, de TS Bravo. De Bravo zal De Bravo is een lichte motor, gecertificeerd onder de 11kw-klasse in Europa. In Nederland kan iedereen daarmee met een A1 rijbewijs op deze motor rijden. Dit is vooral interessant voor inwoners van landen als België, Spanje en Griekenland. Hier mag met een B rijbewijs op deze motoren gereden worden.

De verkoopprijs van de TS Bravo ligt onder de € 10.000. Dit betekend dat de Bravo een van de goedkoopste elektrische motoren op de Nederlandse markt gaat zijn. De standaardbatterij is nu 16,6 kWh, wat een actieradius van minimaal 250 km oplevert. Als je aan de lichtere kant bent en niet erg snel rijdt, kun je veel meer dan 250 km afleggen.

De gebruikersinterface is zichtbaar op een 7 inch-scherm van de TS Bravo. Het is ontworpen om een fractie van een seconde alle informatie te kunnen aflezen.

Aandrijving

De 11 kW elektrische vloeistofgekoelde motor kan een maximaal piekvermogen van 58 kW produceren terwijl de motor slechts 17 kg weegt. De TS Bravo heeft behoorlijk wat pit en houdt het gewicht tot het absolute minimum beperkt voor de voorspelbaarheid van het rijden. Daarnaast levert de motor een koppel van 117 Nm. Best pittig hoor voor een A1 motor!

Laden

In drie uur  van 0 tot 100% opladen met alleen een 230v-stopcontact voor thuis. Bij een laadpaal kan er geladen worden met 3,8 kW.

De motor zal in het voorjaar te verkrijgen zijn. Electric Motorbikes uit Helmond zal verantwoordelijk zijn voor de distributie in de Benelux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.