Robert Gunsing
Robert Gunsing

Energica lanceert snelle nieuwe 2021 modellen

De snelle elektrische motorfietsen van Energica staan op het punt om nog sneller te worden voor de 2021-modellijn dankzij het nieuwe RS-pakket dat over de gehele modellen reeks wordt aangeboden.

Het Reparto Sportivo (RS) -pakket komt naar de elektrische motorfietsen van Energica dankzij de ontwikkelingen van het bedrijf voor de MotoE-raceserie, op dit moment heeft Energica het alleenrecht om motoren te leveren aan de MotoE.

 

Met het nieuwe RS-pakket dat over de modellijn van 2021 wordt uitgerold, kunnen Energica’s motorfietsen een tijd van 0-60 mph (0-96 km/uur) halen van slechts 2,6 seconden.

Voor iedereen die thuis de score bijhoudt, is dat heel snel.

Iedereen die hoopt het nieuwe RS-pakket te ervaren, tegen februari 2021 worden de eerste nieuwe fietsen geleverd.  Het is nog niet duidelijk of  eerder verkochte fietsen een RS-retrofit ondersteunen.

Energica biedt momenteel drie modellen: de 241 km/u race-Ego +, de 201 km/u straatvechter Eva Ribelle en de 201 km/u retro-stijl Eva EsseEsse9. 

Dit jaar heeft Energica een enorme omzetgroei behaald, ondanks een moeizame start van het jaar waarin Italië werd geteisterd door de COVID-19-pandemie.

Het bedrijf begon het jaar eigenlijk sterk, met hoge pre-orders na de lancering van een nieuwe modellijn aan het einde van 2020 met ongeveer 60% meer bereik (21,5 kWh batterijpakket in plaat van 13,4 kWh). De grotere batterijpakketten werden verwelkomd door de markt, maar de snelle groei van het bedrijf werd afgeremd toen Energica afgelopen voorjaar de productie stopte terwijl het land in lockdown zat.

Toen de lockdown eenmaal was opgeheven, keerde Energica snel terug naar de productie en heeft sindsdien recordverkoopcijfers geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.