CES: Acer presenteert haar eerste AMD Chromebook

Chromebook Spin kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Het besturingssysteem van Chromebooks staat er om bekend dat het vrijwel overal op draaiend te krijgen is. Acer zet nu de eerste stap om een Chromebook op basis van een AMD Ryzen chipset en Radeon GPU op de markt te brengen.

De Acer Chromebook Spin 514 is de eerste van Acer met de AMD Ryzen 3000 C-Series chipset in combinatie met een AMD Radeon GPU. Acer concludeert nu al dat deze combinatie niet alleen voor een snellere Chromebook zorgt, maar ook voor een lager energieverbruik. Als dit niet alleen bij Acer zo is, dreigt Intel opnieuw een markt te gaan verliezen aan AMD.

Acer Chromebook Spin 514

De Spin series van Acer staat bekend om haar 360-graden scharnier. Deze voldoet inmiddels aan de MIL-STD 810H standaard. Daarmee is het ontwerp van de Chromebook goedgekeurd voor gebruik door Amerikaanse soldaten. Ook het scherm krijgt extra bescherming van Corning Gorilla Glass.

Acer komt ook met de Acer Chromebook Enterprise Spin 514. Dit is de zakelijke variant die is voorzien van Chrome Enterprise Upgrade. Daarmee kunnen systeembeheerders meer controle krijgen over het gebruik van Chromebooks door werknemers.

Beschikbaarheid

De Acer Chromebook Spin 514 gaat €499 kosten en de Acer Chromebook Enterprise Spin 514 €549. Beide modellen liggen eind april in de winkel.

Chromebook Spin kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram