Belgische laadpaal levert energie op locatie

Na de uitschuivende laadpalen van E-Lift is er nog een bijzondere laadpaal opgedoken en wel in België. Daar is Uze gelanceerd. De laadpaal die letterlijk op locatie komt.

Het bedrijf achter Uze heeft speciale stadsfietsen omgebouwd naar enorme, rijdende accu’s. Wanneer je parkeert en een laadbeurt nodig heeft, parkeert Uze zo’n fietsende accu naast jouw bolide om deze op locatie op te laden. De fietsen ondersteunen zelfs fast charging. De fietser heeft alle vier de stekkers bij zich die relevant kunnen zijn voor de auto’s, dus ook daar hoef je als eigenaar van de auto geen rekening mee te houden.

Update 10:39

Inmiddels hebben we met Uze Energy gesproken. De prijs van het laden van de auto komt ongeveer gelijk te liggen met de duurdere laadpalen langs de weg. Daarbij is het goed om te weten dat de energie in België een stuk goedkoper is dan in Nederland. Wanneer auto's gebruik maken van DC Fast Charging, dan blijft de fietser bij de auto. Bij langzaam laden wilt Uze in samenwerking met de stad Antwerpen tot een model komen waarbij de batterij bij de auto blijft staan en later wordt opgepikt. Ook moet de fiets een stuk kleiner worden omdat deze nu nog teveel andere weggebruikers hindert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram