Logo GadgetGear.nl
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

E-LIFT de verzonken laadpaal

Het Nederlandse bedrijf E-LIFT heeft een laadpaal ontworpen die volledig in de stoep, oprit of wegvak verzinkt. Op deze manier wil E-LIFT elektrisch laden mogelijk maken op elk terrein en onzichtbaar zijn op de momenten dat de laadpaal niet nodig is. 

Het aantal elektrische auto’s groeit enorm in Nederland. Al deze auto’s moeten opgeladen worden en het liefst op de plekken waar je toch al stil staat, bij je thuis, op je werk, etc. Voor gemeenten ligt hier een enorme uitdaging om aan deze groeiende vraag gehoor te geven. Nederland is hierin vooruitstrevend en heeft inmiddels de grootste dichtheid aan laadpunten ter wereld. 

 

Het idee om een verzonken laadpaal te maken ontstond op het moment toen een vergunning geweigerd werd voor het plaatsen van een gewone laadpaal. De gemeente gaf aan dat de laadpaal niet mooi in het straatbeeld paste.  Dit is een groeiend probleem voor gemeenten, die afwillen van de wildgroei aan zichtbare laadpalen in de binnensteden.  Vanuit daar groeide het idee om een laadpaal te ontwerpen die verzinkt op het moment dat de elektrische auto is weggereden.

Dit is dan ook de basisgedachte achter de E-LIFT.  De footprint in het straatbeeld moet klein zijn. Op het moment dat de laadpaal verzonken is zie je alleen een LED verlichting aan de bovenzijde. Op deze bovenzijde kan een gemeentelogo, bedrijfslogo of andere afbeelding geplaatst worden. Daarnaast is de LED verlichting te programmeren naar Koningsdag (oranje), vorst (blauw) of je bedrijfskleuren.

Daarnaast is E-LIFT niet alleen verkrijgbaar met één oplaadpunt maar ook met 2,3 of 4 laadpunten. Daarmee kunnen er ook grootschalige laadoplossingen geboden worden voor (openbare) parkeerterreinen . 

Veiligheid

De software van de E-LIFT laadpaal is voorzien van fall-back systeem, waardoor deze altijd veilig functioneert. Daarnaast wordt de werking van de E-LIFT laadpaal in de Cloud gemonitord. Tegelijkertijd kan de E-LIFT het gewicht van een rijdende vrachtwagen aan. 

Productie

De E-LIFT laadpaal is een 100% Nederlands product en is de ontwikkelingsfase inmiddels voorbij. De laadpaal wordt geproduceerd bij VDL. Door de samenwerking aan te gaan met een grote speler geeft E-LIFT aan dat de productiecapaciteit opgeschaald kan worden wanneer het nodig is. 

Gebruiksvriendelijkheid

De E-LIFT is eenvoudig te bedienen via een app. Via het online Managementsysteem is het verbruik te monitoren. Afhankelijk van de gekozen uitvoering (particulier, ondernemers, gemeenten) kan de laadpaal ook voorzien worden van een betaalsysteem met laadpas. Daarnaast is laadpaal hufterproof en kan het veilig in een stedelijke omgeving geplaatst worden. 

De eerste laadpaal!

Na 1,5 jaar intensieve voorbereiding gaat eind oktober de eerste laadpaal geplaatst worden. Deze eerste laadpaal zal komen te staan in de Villawijk Wilgenrijk te Maassluis. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de assemblage van de palen. 

Particulieren kunnen zich inmiddels via de website van E-LIFT inschrijven voor meer informatie!

E-LIFT De revolutionaire laadpaal die je niet ziet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.