Logo GadgetGear.nl
Tesla Solar Roof systeem
Picture of Robert Gunsing
Robert Gunsing

Volgende fase van groei Tesla door energiedivisie

De elektrische auto-activiteiten van Tesla (TSLA) zijn op dit moment zeker de belangrijkste bron van inkomsten en zouden dat in de nabije toekomst moeten blijven.

Alleen verwacht de ondergetekende dat de volgende fase van enorme groei zal worden aangedreven door Tesla Energy, de energiedivisie van de autofabrikant.

Na de overname van SolarCity door Tesla had Elon Musk een visie om schoon energieverbruik te combineren met elektrische voertuigen om schone energie op te wekken met zonne-energie en energieopslag.

 

Tesla’s elektrische auto’s, en elektrische voertuigen in het algemeen, worden schoner naarmate het elektriciteitsnet schoner wordt en zonne- en energieopslag helpen dat te bereiken.

Maar de energie-inspanning van het bedrijf is niet alleen een manier om de groene impact van zijn automobielactiviteiten te optimaliseren, het is ook een grote onderneming.

Vorig jaar zei Musk dat “Tesla Energy een gedistribueerd wereldwijd nutsbedrijf aan het worden is en de auto-industrie zou kunnen ontgroeien.”

Het is momenteel nog lang niet het geval.

Sinds het laatste kwartaal bracht Tesla’s autobedrijf meer dan $ 7,6 miljard op, vergeleken met $ 550 miljoen voor zijn energiebedrijf.

Maar na jaren van achteruitgang is het bedrijf net begonnen met het ombuigen van zijn activiteiten op het gebied van zonne-energie, en zijn energieopslagactiviteiten halen elk kwartaal records.

Tesla’s energiedivisie zou de volgende enorme groeimogelijkheid van het bedrijf kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.