Fitbit Charge 4
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google mag Fitbit overnemen

Google trekt opnieuw een sloot aan health gegevens van consumenten naar binnen met de overname van Fitbit. Fitbit nam enkele jaren geleden Pebble al over waardoor het bedrijf een enorme database aan data bezit.

De toestemming voor de overname komt van de Europese Commissie (EC). Die stelt wel als voorwaarde dat Google de verworven gebruikersgegevens niet voor verkeerde doeleinden mag gebruiken. Zo mag de data niet toegankelijk worden voor adverteerders en moet de data fysiek gescheiden worden van andere data die het bedrijf over consumenten bezit. Google kondigde de overname in 2019 al aan, maar de overname heeft een lang evaluatieproces doorlopen.

Naast de gebruikers, haalt Google ook veel know-how op het gebied van wearables naar binnen, evenals een sloot aan patenten die Google weer in licentie kan geven aan andere ontwikkelaars van wearables.

De EC stelde Google nog een belangrijke eis. Zo mag Google geen oneerlijk voordeel voor haar eigen wearables creëren binnen het Android besturingssysteem. Alle technologie die het voor haar eigen wearables gebruikt, moet dus ook beschikbaar zijn voor derden. Dit om te voorkomen dat er oneerlijke concurrentie ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.