TikTok komt met nieuwe gezinsfuncties

Kids en tieners zitten maar wat graag op TikTok, maar hoe voorkom je dat jouw kroost een minderwaardigheidscomplex ontwikkeld bij al het strakke vlees dat vrolijke dansjes het scherm op slingert? En hoe voorkom je dat jouw 12-jarige net iets te vrolijk contact heeft met die 81-jarige volger? TikTok heeft de gezinsfuncties uitgebreid.

Het was al mogelijk om vanuit jouw volwassen account, een account voor jouw kinderen aan te maken (TikTok spreekt in haar persbericht expliciet over tieners, maar wij weten dat het ook op basisscholen enorm populair is). Daarbij kon je de schermtijd al inperken en ook aangeven welke vormen van content niet geschikt zijn voor jouw kleintjes. Nu kun je ook de mogelijkheid om te zoeken inperken. Je kunt aangeven wie op video’s van jouw kind mag reageren en hoe gemakkelijk beelden van jouw kind vindbaar zijn.

Voor de Amerikaanse markt is TikTok bovendien bezig met een deal met Oracle om daar de persoonsgegevens van Amerikanen onder te brengen. Voor Europa lijkt het Chinese bedrijf nog geen vergelijkbare plannen te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events