Review: Resident Evil: Retribution 4K Blu-Ray

Resident Evil Retribution kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De afgelopen twee dagen las je alles over de eerste twee belangrijke films in de Resident Evil series. Vandaag Resident Evil: Retribution. De derde iconische film uit de serie waarin Alice (Milla Jovovich) het opneemt tegen Umbrella Corp.

Na de uitbraak in The Hive en de stad Raccoon City, heeft de mensheid het muterende T-Virus niet kunnen tegenhouden. Het virus grijpt om zich heen en lijkt inmiddels de wereld te hebben besmet. Lijkt…

Resident Evil: Retribution

In deze derde film onder leiding van Paul W.S. Anderson wordt Alice wakker in het onderzoekscentrum van Umbrella. Wakker uit een droom waarin ze een idyllisch leventje lijkt te lijden. Een heerlijk leventje dat steeds weer wordt bedreigd door gemuteerde monsters. Het blijkt allemaal nep.

Nep is ook echt het thema in deze film. Alice wordt, vooral in het begin, steeds weer geconfronteerd met de vraag wat nou echt is en dat maakt Umbrella gevaarlijker dan ooit. Zeker wanneer zij haar best moet doen om de wereld te redden van de creeps die over de hele wereld rondlopen.

Resident Evil: Retribution is de eerste film van de regisseur in deze serie die echt gemaakt is om te kijken in 3D. Dat merk je ook in deze 4K uitvoering. De film zit vol effecten die in 3D net iets lekkerder eruit zien. Echter, 3D films zijn van veel lagere resolutie en kennen veel minder kleurdiepte. Dat maakt deze uitgave in 4K zeer interessant. Je ziet nog meer details en dat maakt met name de monsters in deze film nog imposanter.

Extra’s

Sony Pictures levert deze uitgave met enkel een 4K Blu-Ray. Deze is voorzien van de film met HDR ondersteuning. Ook zitten er Dolby Atmos, Dolby TrueHD 7.1 en DTS-HD audiotracks op.

Conclusie: Resident Evil: Retribution

Met deze derde film, zit je qua verhaallijn vlak voor de film Resident Evil: The Final Chapter. Een film die niet al te lang geleden al in 4K verscheen. Hoewel de films tot nu toe prima los van elkaar gekeken konden worden, is het bij deze titel echt wel een aanrader om meteen door te gaan met The Final Chapter. Voor ons voelt deze film echt als de eerste helft van een veel completer verhaal dat de twee films beslaat.

Resident Evil Retribution kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram