Robert Gunsing
Robert Gunsing

Review: Gerrard Street Prince, dé circulaire koptelefoon

Robert Gunsing beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed geluid
  • Noise cancelling
  • Uitstekend comfort
  • Goede accu
  • USB C laadkabel
  • Circulair ontwerp
  • Abonnementsbasis

THE BAD

  • Niet opvouwbaar
  • Oogt vrij groot

Muziek is geen product meer, maar juist een dienst. Wanneer is het de laatste keer geweest dat je een CD of een nummertje via ITunes hebt gekocht? Waarschijnlijk niet vorige week. De kans is wel groot dat je een abonnement hebt op Spotify, Deezer of een andere streamingsdienst. Steeds meer producten worden diensten. Zo werkt ook het concept van Gerrard Street.

Het in Rotterdam gevestigde Gerrard Street biedt hoofdtelefoons aan op huurbasis, hiermee ben je altijd verzekerd van een goedwerkend hoofdtelefoon. En nee, je hoofdtelefoon raakt niet ouderwets, regelmatig komen er updates waarmee je verzekerd bent van de laatste stand van de techniek.

Na het succes van de eerste twee modellen brengt Gerrard Street haar nieuwste model koptelefoon op de markt, de Prince. De Prince is op dit moment het topmodel met de beste geluidskwaliteit, multipoint connectie en noise cancelling.

GadgetGear kreeg van Gerrard Street de kans op De Prince uitgebreid aan de tand te voelen.

De Gerrard Street komt binnen in een platte zwarte doos, helaas heb ik niet kunnen zien of deze met een pakketbezorger of gewoon via post mee kwam.

Unboxing

Op het moment dat de doos geopend wordt zie je een achttal onderdelen.

Binnen een handomdraai heb je de oorschelpen op de speakers gedraaid en de metalen hoofdband in de hoes geschoven.

Voor de laatste stap bevestig je de oorschelpen op de juiste hoogte via de gleuven in de hoofdband. De schelpen zet je vervolgens vast met de bijgeleverde schroeven. De laatste stap is het bevestigen van de snoertjes in de ingangen aan de bovenkant. En tadaa je Prince is in elkaar gezet!

Design

De Gerrard Street Prince is een relatief grote koptelefoon. De oorschelpen bieden meer dan genoeg ruimte om over het gehele oor te vallen. Dit maakt dat de koptelefoon er daarmee wel een stukje lomper oogt voor een ander.

Maar door de grote “lompe” oorschelpen biedt de Prince wel een ontzettend goed comfort. Tijdens het testen heb ik de koptelefoon meerdere dagen 6-8 uur op gehad. Na het afzetten heb je nergens last van. Geen vervelende drukplekken.

Wat op de redactie gewaardeerd wordt is de manier waarop de Prince ontworpen is. Eenvoudig, praktisch en het oogt stoer. Wel een nadeel in het design, de koptelefoon kan niet worden ingeklapt en is hierdoor lastiger mee te nemen.

Geluid

 Het geluid is erg goed te noemen! Het geluid is gebalanceerd en voelt ruimtelijk aan. De lage tonen gaan erg diep terwijl de overige midden en hoge frequenties erg helder zijn.

Met de noise cancelling word je echt weggetrokken uit je drukke treincoupé of werkruimte. De volledige focus kan gaan naar je film/werk. Tijdens de testperiode ervaarde ik dat het makkelijker was om tijdens het werken in de productieve focus mode te komen. Iets wat zonder headset voor ondergetekende een stuk lastiger was.

Daarnaast kan de headset aangesloten worden met meerdere apparaten tegelijkertijd. Zo kun je gewoon je telefoon opnemen tijdens het kijken van een film op je laptop. Wel prioriteiten stellen, want bellen en film kijken gaat dan weer niet samen.. 😉

Circulair

De circulaire gedachte spreekt enorm aan! In principe hoef je deze headset maar 1x te kopen. Want je gaat er jarenlang gebruik van maken! Het is niet meer van deze tijd dat je een hele nieuwe headset moet kopen op moment dat er één onderdeel kapot is.

Dat doet Gerrard Street dus gelukkig echt anders, en dat als enige! Is een onderdeel kapot, dan krijg je gewoon een nieuwe. Hebben ze een verbeterde speaker, dan krijg je die opgestuurd via de post.

Gerrard Street hergebruikt en repareert de beschadigde onderdelen en maakt daar uiteindelijk weer nieuwe koptelefoons van.

Zo kan het dus.. circulair ondernemen.

Conclusie

De Gerrard Street Prince is een goede hoofdtelefoon voor wie een altijd werkend headset wilt hebben, geluid zonder gedoe! Het abonnement van €12,50 is wel een behoorlijk maandelijks bedrag maar als je veel op kantoor zit levert het je veel op qua productiviteit met de active noisecancelling. De filosofie in het hergebruik en regelmatig nieuwe updates blijft ervoor zorgen dat je deze headset jarenlang gaat gebruiken.

Check de laagste prijs op de Gerrard Street shop!

kopen


→ Check de laagste prijs bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.