Review: Gerrard Street Boss hoofdtelefoon met milieu bescherming

Het Nederlandse Gerrard Street is een ware revolutie in hoofdtelefoon land. Het ontwerp is uniek en maakt winkelverkoop overbodig. Je ontvangt een Gerrard Street hoofdtelefoon rechtstreeks van de makers in de brievenbus. Aan verkoop doen ze niet. Je betaalt per maand voor het gebruik. Kan dat wat zijn? Wij zijn verbluft.

Dr Dre heeft met zijn Beats hoofdtelefoon de basis gelegd voor een hele nieuwe hoofdtelefoon markt. Tot de introductie van Beats was de hoofdtelefoon een product voor audiofielen en muziekliefhebbers. Als het wat anders was, dan was het vaak een prul qua geluid of kwaliteit. Beats maakte van de hoofdtelefoon een fashion statement en haakte in op een markt die door media op telefoons echt veranderde. Voor iedereen is er nu wel een hoofdtelefoon. In-ear, on-ear, over-ear, duur, goedkoop, licht, robuust en zo’n beetje in elke kleur en van elk materiaal wat je kan bedenken. Yep er zijn zelfs hoofdtelefoons met glas. Hoe kan je in hemelsnaam in deze markt nog iets vernieuwen. Op de vele beurzen die we elk jaar bezoeken zien we vele merken die elk hopen iets nieuws te brengen. Vaak is het marginaal en iets wat andere merken dan ook aanbieden. Gerrard Street met de Boss levert een echt geheel nieuwe product propositie.

Hoofdtelefoon

De Gerrard Street Boss is een over-het-oor hoofdtelefoon. Het gewicht, de oordruk en de geluidsisolerende eigenschappen van de hoofdtelefoon zijn gemiddeld. De pasvorm is erg prettig en geschikt om urenlang te dragen. Zelfs voor brildragers. Schakel je de hoofdtelefoon in dan klinkt een Britse vrouwenstem. Ze vertelt dat de hoofdtelefoon is ingeschakeld en of deze gekoppeld is. Koppelen met meer apparaten tegelijkertijd is niet mogelijk. Tegelijkertijd naar je laptop en smartphone luisteren is dus niet mogelijk. Zodra je de muziek laat spelen, hoor je de kwaliteit van de hoofdtelefoon. Een relatief neutraal geluid met een lekkere maar niet donderende bas. Het geheel klinkt behoorlijk afgewogen en kan zich meten met de betere hoofdtelefoons in het segment 200 tot 300 Euro. Enkel het hele hoog had misschien iets frisser gemogen maar er zijn volksstammen die dat juist liever niet hebben. De hoofdtelefoon probeert qua geluid iedereen te pleasen. Van klassiek tot heavy metal, de Boss speelt het probleemloos lekker klinkend af. Wie van lekker luid muziek spelen houdt zal niet teleurgesteld zijn met het maximale volume. Buren in de trein zullen weinig van jouw volume merken. Ook dat is bijzonder prettig.

Met de Boss kan je gewoon bellen via jouw telefoon. De ingebouwde microfoon is dusdanig goed dat niet één keer iemand aan de andere kant van de lijn, merkte dat we met de Boss belden. Dat is lang niet altijd het geval met hoofdtelefoons met een microfoon. De muziek kan je met knopjes pauzeren en het volume is harder of zachter te zetten. Het laatst gebelde nummer bel je ook met de knopjes op de oorschelpen. De voice assistent van jouw smartphone is ook op te roepen. Persoonlijk ben ik geen voorstander voor bellen met de knopjes of de voice assistent oproepen. Met alle hoofdtelefoons blijft de kans groot dat je net iemand belt die je niet bedoelt.
De accuduur is ronduit prima. Opladen gaat met USB-C. En oh ja, natuurlijk is de hoofdtelefoon draadloos maar ook met de bijgeleverde kabel te gebruiken. Het draadloze bereik van de Boss is goed maar niet zo groot als dat van de electronica reuzen zoals Sony en Bose of de communicatie specialisten zoals Plantronics en Jabra. Die hebben het net wat beter geregeld qua groot bereik.

Ikea doos

Gerrard Street schakelt de tussenhandel uit door rechtstreeks te leveren. Dan wil je niet dat een koerier een paar keer moet terugkomen. De ontwerpers zijn er in geslaagd een professionele hoofdtelefoon te ontwerpen die in onderdelen geleverd kan worden in een platte doos die door elke brievenbus kan. Je moet t zien om te geloven. Vervolgens zet je in 3 minuten zonder gereedschap en met de hulp van een animatiefilmpje op je telefoon, de hoofdtelefoon in elkaar. De modulaire aanpak is niet enkel om de winkel te omzeilen. Door de losse onderdelen is het ook vrij gemakkelijk om een los deel te vervangen wanneer dat kapot is of vervangen kan worden door een nieuwe module met nieuwe mogelijkheden. Dat is de kern van het Gerrard Street concept. Nooit meer hoofdtelefoons er bij kopen of vervangen, maar altijd optimaal van jouw Gerrard Street hoofdtelefoon genieten met de nieuwste technologie, wanneer deze is vertaald naar nieuwe modules. Zo is Gerrard Street er van overtuigd een bijdrage te leveren aan minder consumeren en meer circulair te werken.

Niet te koop

Wie na ons enthousiasme direct een Boss hoofdtelefoon op de Gerrard Street site wil kopen, moeten we teleurstellen: Gerrard Street verkoopt geen hoofdtelefoons, je mag m huren. Geheel in lijn met het circulair denken wil Gerrard Street niet de markt volpompen met producten. Ze willen Gerrard Street klanten steeds blijven voorzien van de beste hoofdtelefoon voor een maandelijkse prijs. Voor een tientje per maand heb je dus een hoofdtelefoon die zich kan meten met hoofdtelefoons in het 200-400 Euro segment. Met het kenmerkende design met een geel accent heb je direct een statement op je hoofd. Wie jaarlijks betaalt krijgt de hoofdtelefoon voor de prijs van 10 maanden een heel jaar in gebruik. Gaat er iets kapot, dan neem je contact met de makers op en het zal vervangen worden binnen de huurovereenkomst. Het idee is dat je aan 1 hoofdtelefoon genoeg hebt. Upgraden doe je met modules zonder oude spullen weg te gooien. Zo bespaar je geld op korte termijn en draag je bij aan een beter milieu op de lange termijn.

Conclusie

Gerrard Street is een geheel verfrissend nieuw concept van product ontwerp tot levering en betaal model. Als hoofdtelefoon stelt de Boss zeker niet teleur. Pasvorm, accuduur en geluid zijn wat je van een duurdere hoofdtelefoon mag verwachten. De keuze om de hoofdtelefoon te huren is een persoonlijke. Maar ja dan hoef je niet niet twee tot drie jaar te sparen voor een vergelijkbare kwaliteit en je bent verzekerd van werkende componenten en wellicht upgrade naar misschien ruisonderdrukking in de toekomst.

De Gerrard Street Boss is enkel online te verkrijgen als huurproduct. Je kan maandelijks opzeggen. Dat is wel zo fijn.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed en neutraal geluid
  • Lekker pasvorm
  • Goede accu
  • USB C laadkabel
  • Bel mogelijkheid
  • Verfrissend milieu concept
  • Maandelijks opzegbare huur

THE BAD

  • Huur is een keuze
  • 1 connectie mogelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.