Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

IKEA en LEGO combineren spelen en opruimen

Wie is er niet met LEGO opgegroeid? Ook onder de huidige generatie kinderen is LEGO, ondanks alle verleiding van het internet, nog steeds razend populair. Een probleem voor veel ouders is vaak wel het opruimen na het spelen. Kinderen hebben er geen zin in en uiteindelijk gaan de ouders weer door de knieën. Letterlijk. IKEA en LEGO hebben er echter nu een oplossing voor bedacht!

Het nadeel van LEGO

Ongetwijfeld zal je je afvragen wat het nadeel van LEGO is? Op het speelgoed zelf is niets aan te merken. Het is fantastisch speelgoed voor kinderen en ook volwassenen weten er zich nog wel raad mee. Maar het nadeel is, dat kinderen in de loop der tijd veel LEGO blokjes, poppetjes en andere onderdelen verzamelen. Wanneer het speeltijd is, gaat een hele bak LEGO op de kop en kan er heerlijk gespeeld worden. Maar op een gegeven moment is het etenstijd of bedtijd. Actieve bouwers hebben hun bouwwerk misschien nog niet af en vinden het vreselijk om alles weer op te ruimen. En als er uiteindelijk opgeruimd wordt, is het eten alweer koud of gaan de kinderen veel te laat naar bed. En over de wijze van opruimen heeft ook iedereen zijn opvattingen. Iedere ouder met LEGO spelende kinderen heeft ongetwijfeld de ervaring om op een LEGO blokje te stappen. Dan is LEGO ineens niet zo leuk meer, maar erg pijnlijk. Dit probleem wordt ook bij LEGO onderkend en daarom hebben ze met IKEA de handen ineengeslagen. Er is een product ontwikkeld, dat het spelen en het opruimen perfect weet te combineren. Uiteraard, in de traditie van IKEA heeft dit product een typische Zweedse naam gekregen.

Bijzondere opbergdoos

Een heel creatieve wijze van opruimen zijn de opbergdozen van IKEA, die in samenwerking met LEGO zijn gemaakt. Ze hebben de naam BYGGLEK gekregen. De BYGGLEK opbergdoos ziet er als een normale kunststof doos uit, maar kijk je goed, dan zal je iets bekends tegenkomen. De deksel bestaat uit een LEGO plaat, met de bekende LEGO nopjes. Hierop kun je onbeperkt bouwen. Haal je de deksel eraf, dan zie je een leuke ruimte, waar kinderen een LEGO huisje van kunnen maken. Er zit zelfs een opening in de doos, waardoor er een raampje aanwezig is. Hierdoor gaat de BYGGLEK opbergdoos onderdeel uitmaken van LEGO bouwwerken. De opbergdoos kan volledig in een LEGO bouwwerk opgaan en hierdoor zal het veel gemakkelijk zijn om kinderen aan het opruimen te krijgen. Misschien is opruimen niet meer nodig, omdat alle blokjes al in, om en aan de opbergdoos bevestigd zijn. Kinderen houden ook meer blokjes over, want er hoeven bijvoorbeeld geen blokjes meer gebruikt te worden om de wanden van een huisje te maken. De opbergdoos fungeert zelf als huisje.

IKEA’s nieuwste product

Vanaf oktober 2020 liggen de BYGGLEK opbergdozen in de IKEA winkels en ze kunnen ook op het internet worden besteld. De opbergdozen zijn in diverse afmetingen te verkrijgen Er is een set van drie kleinere BYGGLEK opbergdozen en er zijn twee grote dozen apart verkrijgbaar. Spelen met LEGO wordt voor kinderen nog aantrekkelijker en het scheelt de ouders opruimen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.