Huawei Mate 40 Pro 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei presenteert haar Mate 40 Series

Het is misschien wel het laatste echte vlaggenschip van Huawei. Niet alleen vanwege het gemis aan Google apps, maar ook omdat de nieuwe Kirin 9000 chipset wellicht de laatste high-end chipset is die Huawei geproduceerd krijgt tenzij chipset fabriek TSMC toch een vergunning gaat krijgen om nieuwe chipsets te produceren en leveren aan het grote merk.

Huawei Mate 40 Pro

In Nederland gaat Huawei de Mate 40 Pro verkopen. Die verkoop start op 12 november. Het toestel gaat dan €1.200 kosten en daar krijg je ook echt wel iets bijzonders voor.

Vorig jaar waren wij één van de weinigen die mochten afreizen naar de presentatie van de Huawei Mate 30 Series. Dat toestel kreeg als eerste een waterval display van Huawei. Het display maakt een hoek van 88 graden waardoor het links en rechts een letterlijk randloze ervaring levert. Dit maakte de Mate 30 het mooiste toestel van 2019. In de Mate 40 gaan we weer zo’n display zien met een doorsnede van 6,7 inch.

Huawei Mate 40 Pro 5G

Quad Camera’s

Qua camera stunt Huawei niet met de megapixels, al is camerakwaliteit opnieuw leidend in het ontwerp van het toestel. Zo krijg je een dubbele 13 megapixel selfie camera. Die zorgt ervoor dat gezichtsscans zeer nauwkeurig zullen zijn.

Aan de achterkant krijgt het toestel een camera-eiland met een primaire camera van 50 megapixels. Deze wordt aangevuld met een groothoek- en telelens. De camera’s zijn in het Space Ring desing geplaatst. Een ontwerp gebasseerd op dat van de Mate 30 series vorig jaar.

5G Chipset

Met de Kirin 9000 chipset belooft Huawei betere prestaties dan wat de Qualcomm Snapdragon 865 kan leveren. Niet heel raar, want de chipset komt ruim een half jaar na die van Qualcomm op de markt. Het is Huawei daarbij gelukt om het 5G modem direct in de chipset op te nemen en daar laat Huawei echt weer zien technisch bijzondere prestaties te kunnen leveren.

Accuduur

Met 4.400mAh krijgt de Huawei Mate 40 Pro geen waanzinnig grote accu, maar Huawei staat bekend om haar extreem energiezuinige toestelontwerpen. De verwachting is dat we weer prima twee dagen kunnen doen met een volle accu.

Software

Opnieuw is de grote reden om te twijfelen aan het toestel, de afwezigheid van de Google Mobile Services. Inmiddels heeft Huawei een alternatief op de markt, maar het ontbreken van GMS zal voor menig consument een zwaarwegende reden zijn het toestel te laten liggen. Je hebt immers niet je Google contactenlijst en zaken als Google Calendar moet je echt als web-app gebruiken.

Beschikbaarheid Huawei Mate 40 Series

Huawei remt opnieuw het aantal toestellen dat naar Nederland komt. Zo krijgen we voorlopig alleen de Mate 40 Pro in Nederland. De Mate 40 en Mate 40 Pro+ gaan we hier niet zien. De Huawei Mate 40 Pro gaat €1.200 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.