Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bowers & Wilkins nu onderdeel van Sound United

Sound United slokt opnieuw een grote audiobouwer op. Ditmaal zijn het de audio designers van Bowers & Wilkins die onderdeel worden van de Sound United merkenpoel.

Daarmee komt Bowers & Wilkins in dezelfde poel met Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, Classé en Boston Acoustics. Alle merken werken aan audioproducten in vergelijkbare productgroepen, waardoor ze kunnen profiteren van het delen van technologie en inkoop. Het zou dus maar zo kunnen dat Bowers & Wilkins speakers in de toekomst werken met het Heos multiroom platform.

En dat laatste is interessant. Bowers & Wilkins is namelijk ook het merk waar TP Vision, eigenaar van het Philips merk voor televisies, mee samenwerkt. Die werken namelijk al met DTS Play:fi.

“Deze acquisitie luidt een nieuw tijdperk in voor Bowers & Wilkins en biedt een nieuwe kans om ons te concentreren op datgene waar we goed in zijn: het bouwen van de beste luidsprekers op de markt,” zegt Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins. “We kijken ernaar uit om onze organisaties samen te voegen en onderdeel te worden van het sterkste portfolio eersteklas audiomerken in de branche.”

Overigens is het niet de eerste overname van het oude audiomerk. In 2016 werd het merk onderdeel van EVA Automation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.