Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Philips lanceert haar nieuwe OLED+ 935 TV

TP Vision, de fabrikant achter de Philips TV’s, heeft haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. De nieuwe OLED TV komt wederom met ingebouwde soundbar van Bowers & Wilkins. De OLED+ 935 is de opvolger van de OLED+ 934.

De Bowers & Wilkins Soundbar

Je krijgt in de nieuwe soundbar een compleet nieuwe center speaker. Maar ook de Dolby Atmos drivers zijn vernieuwd om het geluid nog scherper neer te zetten. Bovendien zit midden boven een extra tweeter om nog duidelijker richting te geven aan geluid of om gesprekken nog duidelijker neer te zetten.

Iedere tweeter is een 19mm titanium driver. Naast de tweeter in het midden, zitten tweeters aan de zijkanten. Daar tussen liggen vier mid-range speakers en bovenop is de subwoofer geplaatst met flowport technologie. Afsluitend zitten er twee naar boven gerichte speakers in om geluid via het plafond achter de kijker neer te laten komen.

De Tweeter on Top is echt een stukje technologie dat hoort bij Bowers & Wilkins. Het zorgt ervoor dat het geluid in gesprekken veel accurater wordt. De eigen behuizing van de tweeter zorgt ervoor dat de geluidstrillingen vrij kunnen bewegen en niet verkleuren door de zijkanten van de soundbar.

Om het geluid optimaal te houden, gebruik je natuurlijk de soundbar die bij de TV hoort. Maar Philips levert naast een standaard ook een speciale wallmount mee. Die zorgt ervoor dat de soundbar op de juiste plek gepositioneerd is.

Tenslotte integreert Philips ook nog DTS Play:Fi ondersteuning. Hierdoor is de soundbar ook als multiroom speaker te gebruiken.

De OLED beeldplaat

Philips levert de OLED+ 935 in meteen in twee beeldschermformaten. Namelijk in 55 inch en 65 inch. Deze liggen deze maand al in de winkel. Volgende maand volgt een kleiner, 48 inch model. De displays zijn beschermd tegen inbranden en de beelden worden verbeterd door de P5 processor. Deze past AI toe om beelden on the fly te optimaliseren. Voor de AI is een speciale AI PQ chip in de chipset opgenomen.

Deze Smart TV draait (natuurlijk) op Android TV. Hij wordt uitgeleverd met Android 9. De chipset krijgt 3GB werkgeheugen mee. Anno 2020 klinkt dat wat krap, maar voor Android TV is dat doorgaans prima.

De TV is voorzien van Ambilight aan vier kanten.

Philips 935 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.