person holding black iphone 4
Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Zo vind je een echte gratis VPN aanbieder

De beste gratis VPN is een VPN-aanbieder die met respect voor je privacy omgaat, niet al te veel beperkingen oplegt in de datalimiet en de snelheid en die gebruikers niet tot het product maken. En natuurlijk moet gratis ook echt gratis zijn. Wat is nu de beste gratis VPN en wat is de beste aanbieder?

Een waarschuwing vooraf

Voordat we uit de doeken doen wat de beste gratis VPN is, geven we een waarschuwing vooraf. Pas altijd op met gratis producten en diensten. Dat geldt ook voor VPN’s. Als iets gratis is, ben je meestal zelf het product. Er moet toch op een of andere manier geld verdiend worden. Sommige VPN’s stellen de dataverbindingen van andere gebruikers aan elkaar beschikbaar.

Daarnaast zijn er ook aanbieders die registreren welke websites gebruikers bezoeken en verkopen deze data door aan adverteerders. Daardoor zijn de minder anoniem en veilig online. Het is nog best ingewikkeld een betrouwbare gratis VPN-aanbieder te vinden.

De beste VPN is tijdelijk

De beste VPN is tijdelijk: een proefversie. Je profiteert dan van alle voordelen van een betaalde VPN, zonder daarvoor te hoeven betalen. Het kan zijn dat je eerst wilt weten of een VPN wel iets voor jou is. Betaalde VPN’s zijn vaak veiliger en bieden meer mogelijkheden, zoals ongelimiteerde data, goede snelheden en een betere klantenservice.

Vaak kun je bij betaalde aanbieders eerst een gratis abonnement proberen. Dat kan bijvoorbeeld voor 30 dagen. Het aantal dagen dat je gebruik kunt maken van de dienst is perfect, maar je hebt het netwerk wel compleet kunnen testen.

Echt een gratis VPN gebruiken

Wat is de beste gratis VPN, zonder ooit te hoeven betalen? Je kan kiezen voor een aantal opties. Wel is het goed om op te merken dat er beperkingen zijn bij deze diensten. Denk bijvoorbeeld aan een data- of snelheidslimiet. In het algemeen zijn er erg goede gratis aanbieders te vinden.

De beste gratis VPN’s vragen niet om betaalgegevens of om al te veel persoonlijke gegevens. Je hoeft er ook geen gebruik te maken van een niet-goed-geld-terug-garantie. Dat zijn dus aanbieders waarbij de dienst echt gratis is.

De beste gratis aanbieder

Verschillende vergelijkingssites hebben getest en hebben ProtonVPN uitgeroepen tot de beste gratis VPN dienst van dit jaar. Andere goede diensten zijn Hide.me, Tunnelbear, Windscribe en Zoog VPN. Elke aanbieders heeft zijn eigen voordelen.

Bij het kiezen van de beste gratis VPN is het belangrijk dat er geen directe of verborgen kosten zijn, dat er geen proefabonnementen zijn die automatisch worden omgezet in een betaald abonnement.

Een goede aanbieder maakt duidelijk welke informatie verzameld wordt en legt ook uit wat er met deze informatie wordt gedaan. Gratis aanbieders die klantinformatie doorverkopen aan derden, zijn niet echt gratis. Je betaalt dan niet met geld, maar met persoonlijke informatie.

Let bij het vergelijken van gratis VPN’s op datalimieten, snelheidslimieten, het aantal apparaten waarop de VPN kan worden geïnstalleerd en op het aantal beschikbare serverlocaties. Het is ongelofelijk, maar voor veel simpele toepassingen is een gratis VPN goed genoeg; bijvoorbeeld voor wat surfen op internet of filmpjes kijken op YouTube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.