Robert Gunsing
Robert Gunsing

Ken Block rijdt met eerste elektrische rallyauto

Het is officieel, het FIA World Rallycross Championship heeft aangekondigd dat Ken Block zal racen in de nieuwe volledig elektrische race-serie. De volledig elektrische competitie zal dienen als een ondersteunende serie voor het bestaande rallycrossprogramma.

De elektrische Ford Fiesta ERX heeft naar verluidt meer dan 600 pk en 1.000 nm koppel voor alle vier de wielen. De aandrijflijn heeft drie elektromotoren die via een tweeversnellingsbak op alle vier de wielen worden aangesloten. Hoewel de geschatte topsnelheid van 240 km / u niet erg belangrijk is voor rallycross, vermoeden we dat de elektromotoren zorgen voor een waanzinnige acceleratie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.