Ken Block rijdt met eerste elektrische rallyauto

Het is officieel, het FIA World Rallycross Championship heeft aangekondigd dat Ken Block zal racen in de nieuwe volledig elektrische race-serie. De volledig elektrische competitie zal dienen als een ondersteunende serie voor het bestaande rallycrossprogramma.

De elektrische Ford Fiesta ERX heeft naar verluidt meer dan 600 pk en 1.000 nm koppel voor alle vier de wielen. De aandrijflijn heeft drie elektromotoren die via een tweeversnellingsbak op alle vier de wielen worden aangesloten. Hoewel de geschatte topsnelheid van 240 km / u niet erg belangrijk is voor rallycross, vermoeden we dat de elektromotoren zorgen voor een waanzinnige acceleratie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram