AirSoap Luchtfilter
Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Airsoap moet een einde maken aan virussen

Veilig vergaderen op kantoor? Of vrienden ontvangen in de huiskamer? Met de Airsoap van het bedrijf Phonesoap, zou het moeten kunnen. Dit luchtfilter moet virussen als Corona moeiteloos uit de lucht trekken.

AirSoap Luchtfilter Schematisch

Het geheim zit hem in het wasbare filter van de AirSoap. Deze luchtreiniger bevat geen HEPA filters zoals je kent van onze tests van o.a. de Dyson luchtreinigers, maar ook wasbare filterplaten. Die houden deeltjes vanaf 14nm tegen. Het COVID-19 virus meet 120nm, dus zou moeiteloos moeten worden weg gefilterd door deze machine. Dit komt mede door een fenomeen dat ze Electric Wind Technology noemen.

AirSoap Luchtfilter

Doordat de filters wasbaar zijn, zou deze machine op lange termijn erg goedkoop kunnen zijn. Met een kostenplaatje van €500 concurreert deze machine in ieder geval met het gros van het aanbod aan luchtfilters in de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.